З національного парку «Сколівські бескиди» зникли 4 зубри

Cпеціалісти Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області, Держекоінспекції в Львівській області провели інвентаризацію субпопуляції зубра на території Національного природного парку «Сколівські бескиди».

За даними проведеної інвентаризації на території парку налічується 11 особин зубра, а саме: шість особин, завезених в 2009 році з Парку диких тварин (м. Гера, Німеччина) і випущених у стан природної волі в 2010 році; п’ять особин, які знаходяться на карантинній перетримці у вольєрі. З них 4 особини у листопаді 2010 р. були завезені з Німеччини (Баварський Національний парк) та 1 особина з Австрії. Із вольєру тварин планується випустити у стан природної волі протягом березня-червня 2011 року.

Під час інвентаризації не виявлено зубрів, завезених в 60-х роках минулого століття. За даними матеріалів обліку станом на січень 2010 р. даних зубрів налічувалося 4 особини. Працівникам парку рекомендовано провести додаткові обстеження щодо місць виявлення перебування цих тварин.

Джерело: zik.com.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!