У Сторожинецькому лісництві вбили зубра

Зубрів в Україні майже не лишилось...Правоохоронці відмовилися порушити кримінальну справу за фактом злочину, аргументуючи тим, що тварина померла сама...

Браконьєри для буковинської міліції не вороги, а відповідно за їхні дії правоохоронці не карають... Принаймні, на Сторожинеччині за вбивсто зубра ніхто не порушив кримінальну справу і не провів відповідних слідчих заходів. Натомість, прокуратура таки дала прочухана міліції: від свого імені зініціювала відкриття справи і вже зараз навіть знає, хто із посадовців причетний до злочину. Однак, прізвища поки не назвали.

5-го січня лісник у селі Банилів - Підгірний, що у Сторожинецькому районі, натрапив на підозрілі сліди підводи і краплі крові на землі. Вже за кілька хвилин сліди привели до мертвого звіра, це були рештки туші самця зубра, занесеного до Червоної книги і вагою в 500 кг. "Зубра вбили 4-ма пострілами: 2-ма - із кульового заряду, 2-ма - картеччю", - розповідає Іван Форгачі, прокурор Чернівецької міжрайонної природоохоронної прокуратури.

На місце події викликали правоохоронців. Рештки туші взяли на обстеження. Причому, браконьєри навіть не намагалися приховати свої незаконні дії, відходи залишили просто на землі. Ймовірно, м'ясо завантажили на віз і вивезли. Однак, на місці з'ясувати, хто це був і куди попрямував, не вдалося. Того дня снігу майже не було, а тому й сліди легко загубилися. Такого випадку досвідчені мисливці не пам'ятають уже років з 15. Втім, прокуратура вже "сіла на хвіст" порушників. "Відомо, що ті, хто мав би охороняти тварин, самі і долучилися до злочину", - каже заступник прокурора Чернівецької області, Віталій Поцілуйко.

Цікаво, що сторожинецька міліція у цьому факті не побачила порушення закону, мовляв смерть зубра природня. Обласна прокуратура їх поправила. Вчора скасували відмову у відкритті справи, а вже сьогодні її порушили за статтею 248. Якщо вдасться довести вину посадових осіб, їм загрожує до 5 років буцегарні. Зараз у заказнику "Зубровиця" налічується уже не 78, а 77 особин зубра.

Як пише інформаційний портал "МБ" , зубрів років за 10 може взагалі не залишитися, занесена до Червоної книги тварина вимирає, - зазначають фахівці. І головною причиною стрімкого зменшення популяції називають так звану «господарську» діяльність людини. Люди знищують ліси, тож просто позбавляють тварин їхніх звичних місць проживання. І закон не поспішає захищати зубрів – відповідно до чинного законодавства, штраф за вбитого зубра становить лише 2,5 тисячі гривень. Такий же штраф призначають за 5-х убитих зайців – штрафи стосовно незаконного полювання на звичайних тварин значно збільшили, а на «червонокнижних» – ні".

Автор: Анатолій Никифоряк
Джерело: www.ecoport.org.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!