На Сколівщині випустили в ліси шістьох зубрів

У Національному природному парку «Сколівські Бескиди», відповідно до Програми реінтродукції зубрів в українських Карпатах, випустили на волю перших шість зубрів. Про це повідомляє прес-служба Держкомлісгоспу.

Перш ніж потрапити на волю, лісові велетні протягом року адаптувалися до умов українських Карпат у вольєрі Майданського лісництва. Сюди вони прибули у червні минулого року з міста Гера (федеральна земля Тюрінгія, Німеччина).

Перший міжнародний проект «Відновлення субпопуляції бізона європейського (зубра) в Східних Карпатах» (LHF-UA-001) на території НПП «Сколівські Бескиди» є складовою частиною міжнародного проекту реінтродукції зубрів у Східних Карпатах (Польща, Словаччина, Румунія), який дофінансується нідерландським Фондом великих рослиноїдних ссавців (Large Herbivore Foundation). Проект підтримується комісією зі збереження видів Міжнародного Союзу Охорони Природи (SSC IUCN). Науковий супровід проекту здійснюється Інститутом екології Карпат НАН України та Інститутом зоології Польської Академії наук.

Згідно з умовами проекту, на територію «Сколівських Бескидів» протягом 2006-2015 років планується щорічно завозити 4-6 зубрів із центрів їхнього розведення в Західній Європі. У цьому році планується отримати чотирьох генетично відібраних зубрів з Баварського лісового національного парку (Німеччина), який приєднався до реалізації Проекту і уже передав НПП «Сколівські Бескиди» документи на зубрів.

Джерело: bei-news.blogspot.com

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!