На Азовському морі масова загибель риби

30 квітня на узбережжі Азовського моря в районі міста Бердянська більше 23 тонн мертвого бичка. Днями з подібним фактом зіткнулися жителі Бабах-Тарама, Урзуфа, Білосарайської Коси, Ялти, Юр'ївка.

Першим публічно висловив свою думку з цього приводу директор центру Азовського моря «Південніро» Леонід Зігрін: «Ніякого аномального перевищення температури води в Азовському морі, яке могло б спричинити нестачу кисню і природний мор риби, не було і в цей час року бути не може. Ми перевіряли це, брали спеціальні проби і т. д. У даний час року, якщо б таке сталося, вважалося б аномалією. Бичка або хтось отруїв, або викинув з судна - от і все».

У той же час з'явилася неофіційна інформація про те, що мор бичка в Азовському морі міг статися через прорив каналізаційного колектора в нижній частині міста Бердянська і викиду в море нечистот з місцевих промпідприємств на цій ділянці моря, повідомляє бердянський «Репортер».

... А звідки взялися мертві бички на узбережжі Першотравневого району? Провідний іхтіолог Маріупольського відділу «Азоврибоохорони» Світлана Чекменьова підтвердила інформацію Леоніда Зігріна і припустила, що цей бичок був принесений морем з боку Бердянська. Невелику кількість бичка виявили на узбережжі сіл Бабах-Тарама і Урзуф.

Показники морської води в нормі: кисень, температура, уточнила Чекменьова. «Що стосується каналізаційних викидів, їх просто немає в тому районі (тільки в Самариній балці і в межах міста). Викид на берег знесилених після нересту самок охоронців-самців зазвичай відбувається в кінці травня - початку червня», - підсумувала вона.

Насправді напіврозкладеного бичка було не так вже й мало, і сморід від нього стояв пристойний, у чому могли переконатися ті, хто проводив свій відпочинок на узбережжі.

Джерело: pr.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!