У Чорному морі знайшли бочки з хімічною зброєю

У Чорному морі знайшли більше тисячі металевих бочок з бойовим хімічною зброєю. Затоплені під час Другої світової в 1941 році перед наступом фашистських військ бочки з "хімією" можуть протекти будь-якої хвилини.

Сотні металевих бочок з бойовими отруйними речовинами лежать уздовж узбережжя Криму. Вмісту однієї ємності вистачить для знищення всього живого в радіусі 40 кілометрів.

Як передає НТВ, ця історія не спливла б на поверхню, якби не одна обставина. Термін придатності бочок закінчився кілька місяців тому, так як він був розрахований максимум на 70 років. Екологи вже встановили місцезнаходження 500 бочок і визначили 11 районів їх затоплення.

За однією інформацією, проведені хімічні аналізи і забори води не виявили ніяких високотоксичних речовин. За іншими дослідженнями, наприклад, біля візитну картку Криму - Ластівкового гнізда вміст аміаку в 100 разів вище норми.

Підводна відеозйомка також підтверджує, що деякі бочки вже пошкоджені. Це означає, що хімічні речовини, небезпечні для життя, швидше за все, можуть просочитися в морську воду.

Координати затоплення в більшій мірі збігаються з улюбленими місцями відпочиваючих - Феодосійська затока, Ластівкове гніздо, узбережжя Алушти. При цьому кожного, хто намагається розповісти про страшну знахідку, в Криму підозрюють у навмисному зриві туристичного сезону. На всі дослідження вчених накладено гриф "цілком таємно".

Джерело: dni.ru

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!