Мінприроди заборонило санітарні рубки в природних заповідниках та заповідних зонах

Мінприроди заборонило санітарні рубки в природних заповідниках та заповідних зонах6 квітня 2015 року, Міністр екології на природних ресурсів України Ігор Шевченко підписав наказ «Про додаткові заходи щодо збереження біорізноманіття територій та об'єктів природно-заповідного фонду» № 114.

Документом, забороняється проведення санітарних заходів у частині санітарних рубок дерев та ліквідації захаращеності у межах природних заповідників, заповідних зон біосферних заповідників і національних природних парків, що належать до сфери управління Мінприроди, за винятком випадків, передбачених частинами третьою, п'ятою та шостою статті 16 Закону України "Про природно-заповідний фонд України".

Нагадаємо, 23 березня 2015 р. Міністр екології та природних ресурсів України Ігор Шевченко зустрівся з активістами-екологами, які пікетували Мінприроди, вимагаючи припинити «санітарні рубки» лісів.

Міністр негайно доручив створити робочу групу з питань здійснення санітарних заходів в природних заповідниках та заповідних зонах. До складу робочої групи увійшли також і представники громадських організацій, що були присутні на зустрічі.

Джерело: kmu.gov.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!