Екологи просять Рибака вплинути на “регіоналів” щодо законопроекту про полювання у заповідниках

Директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко звернувся з відкритим листом до голови Верховної Ради Володимира Рибака з вимогою не допустити ухвалення законопроекту, який дозволяє полювання в заповідних зонах України. Такий лист поширила прес-служба Київського еколого-культурного центру 20 лютого.

Як повідомляє Борейко, в законопроекті під виглядом так званого мисливського туризму пропонується відкрити полювання в заповідній та інших зонах біосферних заповідників, а також у національних парках, заказниках, охоронних зонах заповідників та інших об'єктах природно-заповідного фонду України.

За його словами, це вже "четверта спроба депутатів-мисливців з Партії регіонів" відкрити українські заповідники, національні парки та інші природні території для полювання. "Минулий склад Верховної Ради вже тричі відхиляв подібні законопроекти, які з дивовижною скрупульозністю хочуть протягнути депутати з Партії регіонів. Відкриття наших заповідників і національних парків для полювання призведе до повного безконтрольного знищення і розлякування всіх диких тварин, які зараз мешкають на заповідних територіях, і, як наслідок, призведе до втрати їхньої природної та екологічної цінності", - йдеться в листі природоохоронця до спікера.

Законопроект "Про внесення змін до закону України "Про природно-заповідний фонд України (про екологічний і мисливський туризм)" в парламенті 18 лютого зареєстрував народний депутат від Партії регіонів Віталій Барвіненко.

Джерело: newsru.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!