Заказник “Каранський” – SOS! (Продовження кампанії)

Шановні колеги!

14 січня ми передали вам прохання севастопольських колег підтримати створення Караньського заказника. Наскільки севастопольці змогли з'ясувати, і за тією інформацією, що прийшла нам, кампанію підтримали: Міська молодіжна громадська організація "Екоклуб" (Рівне), А. Русанова (Харків), Українська екологічна асоціація "Зелений світ", парк "Софіївка" й кияни.

Ініціативна група із створення заказника виражає подяку всім, хто відгукнувся на її прохання. І, щоб при винесенні питання про свторення "Каранського" на сесію міськради врахувати всі звернення, просить всіх, хто ще не підтримав кампанію, але бажаэ це зробити, повідомити про це за адресою zakaznik_karan at mail.ru. Зараз матеріали клопотання на оголошення заказника розглядаються Держуправлінням ОНПС Севастополя. Скоро питання буде винесене на сесію - тому "Караньський" все ще дуже потребує нашої підтримки. щоб дати кампанії друге дихання, ми просимо всіх, хто ще не підтримав створення заказника, підписатися під нашим відкритим зверненням:

Голові Севастопольської міської державної адміністрації С.В. Куніцину
Голові Севастопольської міської Ради В.В. Саратову
Голові постійної комісії Севастопольської міської Ради з охорони навколишнього природного середовища С.А. Антоненку
Начальнику Державного управління охорони навколишнього природного середовища в м. Севастополь Д.Б. Татарову

МИ ПІДТРИМУЄМО ЗУСИЛЛЯ СЕВАСТОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКРАДИ В СТВОРЕННІ БОТАНІЧНОГО ЗАКАЗНИКА "КАРАНЬСЬКИЙ"!

Шановні панове!
Севастопольська міськрада своїм рішенням від 13.09.2006 р. N 804 "Про резервування території Гераклейського півострова" зарезервувала частину території між Балаклавською бухтою, висотою Гірською і балкою Мармуровою (включаючи балку Васильєву, висоти Таврос, Митіліно, Кая-баш і Караньське плато) і ділянку прилеглої акваторії для створення ботанічного заказника "Караньський".

В той же час, від наших кримських колег ми дізналися, що останнім часом представники верховної влади Криму активно лобіюють будівництво на Караньському плато гольф-центру, боулінг-клубу, плавального басейну і відповідної інфраструктури. З майже 900 га зарезервованої території для заказника "Караньський" даний інвестиційний проект претендує на ділянку в 180 га!

Ми повністю підтримуємо Севастопольську міськраду в її зусиллях із збереження на своїй території унікальної природи, ландшафтів, рослинного і тваринного світу!

І даним листом заявляємо, що спроби лобіювання бізнес-проектів, подібних приведеному вище (будівництво гольф-центру, боулінг-клубу, плавального басейну і відповідної інфраструктури) як на Караньському плато, так і на будь-якій іншій території природно-заповідного фонду України, або зарезервованій для оголошення такої, є абсолютно недопустимими!

Ми не повинні зруйнувати на догоду скороминущій, сьогохвилинній вигоді, унікальну природу Криму, наше надбання і спадщину для майбутніх поколінь.

З повагою, ...

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!