У Дніпропетровській області гірничодобувне підприємство перетворять на заказник

У м. Нікополь Дніпропетровської області відбулося засідання щодо створення ландшафтного заказника місцевого значення «Кільцевий» відповідно до рішення Дніпропетровської облради від 04.12.07 №296-13/V «Про Програму використання порушених земель гірничодобувних підприємств у якості відновлювальних елементів екологічної мережі Криворізького залізорудного та Нікопольського марганцеворудного басейнів на 2007-2009 роки», який заплановано створити на території Нікопольського району, а саме: на відпрацьованих землях ВАТ «Орджонікідзівський гірничо-збагачувальний комбінат» (остаточні гірничі виробки Запорізького, Шевченківського, Північного, Чкалівського №1 та №2 кар’єрів). Про це повідомили у прес-службі Мінприроди. Даний захід відбувся за участю керівництва та фахівців Нікопольського відділу охорони навколишнього природного середовища Держуправління ОНПС в Дніпропетровській області, заступників голів Нікопольської райдержадміністрації та Нікопольської райради, науковців Інституту проблем природокористування та екології НАН України (м. Дніпропетровськ), голів Чкалівської та Менжинської сільських рад, відділу Держкомзему у Нікопольському районі Дніпропетровської області, уповноважених представників ВАТ «Орджонікідзевський гірничо-збагачувальний комбінат».

На засіданні розглянуто наступні питання:

1. Розвиток та стан заповідної справи на території Нікопольського району.

2. Проблемні питання у створенні ландшафтного заказника місцевого значення «Кільцевий» та прийнято рішення: зобов’язати сільських голів надати пропозиції для вирішення проблемних питань щодо створення заказника до Інституту проблем природокористування та екології НАН України та ВАТ «Орджонікідзевський гірничо-збагачувальний комбінат».

Джерело:  www.greenparty.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!