Фотовиставка «Дивосвіт Міжріччя»

В Музеї Гетьманства  відкрита фотовиставка відомого українського фотографа-натураліста Сергія Гладкевича "Дивосвіт Межиріччя".

Міжрічинський ландшафтний парк вражає різноманітністю тварин і рослин, тут зустрічаються не тільки звичайні козулі, кабани, лосі, але й такі рідкі види, як тетерев, орлан-білохвост, сірий сорокопуд, скопа. Це єдине місце на Лівобережній Україні де живе рись.Ландшафти Міжріччя задовольнять самі витончені смаки, тут є прохідні й непрохідні болота, чисті соснові ліси, річкові долини Десни, Дніпра й доволі маленьких річок. Саме ця різноманітність ландшафтів і забезпечує таке багатство флори й фауни.

Не зруйнувати, зберегти, уберегти, цей острівець дикої природи, адже не можна руйнувати те, що любиш. Адже природа, ландшафте та біологічне різномаїття є національним скарбом України і потребує бережного та дбайливого відношення.

Автор виставки – Сергій Гладкевич – відомий український фотограф живої природи, біолог за освітою, мандрівник. Людина, що володіє дивною здатністю вловлювати найтонші нюанси миру дикої природи, умінням запам'ятати ретельно приховане від стороннього погляду життя, не втручаючись у нього й нічим не порушуючи природний його плин. Максимально коректне, етичне відношення до об'єктів зйомки – один з основних принципів Сергія Гладкевича.

І здається сама природа відповідає йому взаємністю, розкриваючись перед об'єктивом у всій своїй багатогранній красі й величі. Даруючи можливість зупинити ту саму неповторну мить.

На фотографіях відбиті ландшафти Міжріччя, тварини й рослини, яких можна зустріти тут. Зображення виконані на найвищому професійному та художньому рівні, дають можливість скласти уявлення про самобутню природу міжріччя, помилуватися роботами майстра, просто одержати заряд доброго настрою.

Захід організовано Держуправлінням охорони навколишнього природного середовища в Чернігівськїй області, дирекцією РЛП «Міжрічинський», за підтримки Центру креативної фотографії

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!