Екс-міністра охорони природи Філіпчука засуджено до 3 років ув’язнення

Колишній міністр охорони навколишнього природного середовища України Георгій Філіпчук, який працював в уряді Юлії Тимошенко, засуджений до трьох років позбавлення волі за перевищення влади.

Відповідне рішення прийняв суддя Солом'янського районного суду Києва Володимир Мельник, передають РІА «Новости».

«Суд визнав винним Філіпчука за частиною третьою статті 365 Кримінального кодексу України, присудивши йому три роки позбавлення волі і змінивши запобіжний захід з підписки про невиїзд на утримання під вартою. Він був узятий під варту в залі суду і відправлений до ізолятора», - повідомив адвокат екс-міністра Микола Шупеня.

Він пояснив, що Г. Філіпчук засуджений за перевищення влади і посадових повноважень під час укладення угоди з юридичною фірмою Astapov Lawyers про надання Мінприроди консультацій під час розгляду суперечки в міжнародних юридичних інститутах з приводу розірвання угоди, укладеної між урядом України і компанією Vanco International Ltd. щодо розробки шельфу Чорного моря.

Адвокат зазначив, що подаватиме апеляцію, оскільки вважає «абсурдною» рішення суду.

Н. Шупеня зазначив, що Г. Філіпчук виконував доручення Кабінету міністрів, зокрема, екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Пізніше в ув'язненого екс-міністра охорони навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука стався серцевий напад. Тепер він знаходиться в камері медичної частини слідчого ізолятора.

За повідомленнями Уніан, 24tv.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!