Анонс: “Хто знищує український ліс?”

9 квітня 2008 р. о 11-00 г. Київський еколого-культурний центр, Екоправо-Київ та Служба охорони природи за інформаційної підтримки ЕкоНДО "Печеніги" проводять в Орґуському центрі (Київ, вул. Урицького, 35, вхід з лівого боку будівлі) прес-конференцію "Хто знищує український ліс?"На думку організаторів прес-конференції відповідальність за знищення українського лісу повинен нести Держкомлісгосп України - державна установа, яка за законом повинна відповідати за охорону і відновлення лісів. Щорічно в його лісах фіксується близько 30 тис. випадків самовільних рубок і інших порушень, біля 4 тис. пожеж, кожний рік крадеться 0,6 -= 1,5 млн. кубометрів деревини, і ці показники і з року в рік збільшуються. Так, за останні 20 років лісових пожеж стало в 4 рази більше. І це при тому, що лісів в Україні в 2 рази менше, ніж в середньому у Європі.

На наш погляд, в Україні взагалі треба відмовитись від рубки лісів, а отримувати гроші за їх "використання" за рахунок платежів по Кіотському протоколу.

На прес-конференції також будуть демонструватися унікальні відеофільми про знищення лісів.

Довідки за телефоном: 8-067-715-27-90

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!