Анонс: акція «Зелена хвиля»

24 травня (субота) 2008 року о 12:00 буде проведена акція «Зелена хвиля» на гірці Крістера (Подільський р-н, масив Вітряні Гори, вгору по парку від кінотеатру ім. Шевченка – Вишгородська 47-49).

Щорічно з 1993 року 22 травня по всьому світі відзначають День біорізноманіття. З 21 травня проходить всесвітня акція „Зелена Хвиля” з висадки дерев, а 24 травня ця хвиля докотиться і до нас. Експерти з питань захисту біорізноманіття обрали парк „Крістерова Гірка” для проведення у ньому цьогорічної акції, як одну з найцінніших природніх територій Києва. Дана акція надалі буде проходити щорічно і, крім столиці, буде проводитись і в інших містах України.

У парку присутній високий рівень біорізноманіття флори і фауни – є види, занесені до Червоної книги України і Бернської конвенції. На цих територіях знаходиться сім об”єктів природно-заповідного фонду України, в тому числі найстаріше дерево Києва. На жаль, біорізноманіття цього парку знаходиться під загрозою через „наступ” цивілізації, насамперед через забудову територій.

Метою акції є:

  • Висадження рідкісного дерева (якого – це сюрприз) і декоративних кущів.
  • Проведення екскурсії територіями парку, історія яких нараховує багато століть і пов’язана з визначними особистостями (навіть з Т. Г. Шевченком).

Акція спрямована на

  • збереження біорізноманіття як даної території зокрема, так і природнього багатства України, загалом;
  • догляд і захист парку;
  • привертання уваги громадськості та влади до незаконного знищення і забудови комплексу парків з унікальними віковими деревами;
  • підвищення загального рівня екологічної культури громадян.

На акцію запрошені представники екологічних та громадських організацій, представник British council Ukraine Карамушка В.І., нащадки Крістера та кияни.

Організатори: Центр збереження біорізноманіття, Студентське біологічне товариство НаУКМА, Ініціативна група із захисту історично-природного комплексу „Гірка Крістера”.

За підтримки: Ботанічного саду ім. академіка О.В. Фоміна, Відділу Національного музею Тараса Шевченка - Меморіального будинку-музею Т.Г.Шевченка, Посольства Королівства Нідерландів у Києві, British council Ukraine.

Контакти: opilio at meta.ua, 8-093-902-81-06 (Валентина).

Як доїхати:

  • від м.„Контрактова площа” маршрутка №219
  • від м. ”Петрівка” маршрутка № 525
  • від м. ”Нивки” маршрутка №32
  • від м. „Лук’янівка” маршрутка №6, №18 – все це до зупинки „Берестецька”.
 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!