МЗС не остаточно відмовився від зведення елітного житлового будинку на Пейзажній алеї у Києві

peyz_muzey.jpgЗаява колишнього міністра закордонних справ Арсенія Яценюка про розірвання договору з фірмою, що здійснювала будівництво, ще не означає, що будівництво на історичних землях столиці буде припинено, стверджують представники громадянської ініціативи "Збережи старий Київ". На їхню думку знахабнілі будівельники лише прикриваються нормою, яка дозволяє будівництво загальнодержавного значення на охоронних територіях. Одначе насправді, переконують активісти, у новозведеному будинку міністерству планувалося відвести лише кілька квартир.

Міністр закордонних справ Володимир Огризко, хоча й на посаді не так давно, з сумнівною забудовою вже ознайомився. Каже найближчим часом з’ясує кому і для чого надавалась ця ділянка.

Володимир Огризко (міністр закордонних справ): “Ви знаєте, що я, як голова Національної комісії у справах з ЮНЕСКО, дуже гостро реагую на будь-які спроби коли на територіях, які належать до об’єктів цих заповідникових зон, ведеться те чи інше неузгоджене з ЮНЕСКО будівництво. Тому я хочу вас запевнити - цій темі ми приділимо належну увагу“.
Громадські ж організації тим часом наголошують на необхідності скасування проекту забудови на Пейзажній алеї та оприлюднення імен власників фірм, які, до речі, вже обгородили територію парканом, вирубали там дерева і навіть підвели до місця забудови каналізаційні труби.

http://24tv.com.ua/

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!