Ірпінських захисників природи залякують підпалами

Координатору руху захисту зелених зон міста Ірпеня Лаврентію Кухалейшвілі невідомі зловмисники спалили автівку. Його чорний "Mitsubishi Outlander" протягом півгодини перетворився на купу металобрухту.

"Близько третьої години ночі я прокинувся від вибуху і побачив у вікні спочатку спалах, а потім заграву. У мене відразу виникла думка про машину. Я вибіг у двір — вогонь поглинав мою автівку з боку переднього лівого колеса", - розповів активіст. Захиснику зелених зон вдалось самостійно побороти вогонь. Лише після цього він викликав міліцію та пожежників. На машині і поруч на землі активіст виявив два факели — палиці, обгорнуті ганчір'ям. Як пояснили згодом пожежники, якби автівка вибухнула, то кільком найближчим обійстям дісталось би непереливки, а від її власника не залишилось би і мокрого місця.

Кухалейшвілі переконаний, що це сталось через його активну діяльність, спрямовану на захист зелених зон Ірпеня, зокрема, парку зимового відпочинку "Курган", від масової забудови котеджами та багатоповерхівками. Тим більше, що кілька днів тому одному з "зелених" активістів — Євгену Овчаренку — також спалили паркан.

"Тепер маю відчуття роздратованості і ще більшого натхнення діяти далі, - заявив координатор руху захисту ірпінських парків. - Якщо хтось думає, що мене можна налякати, підпаливши машину, то він глибоко помиляється. Це мене не зупинить. І ще дуже не хочу, аби в Ірпені соціальний конфлікт переріс у військові дії. Робитиму усе можливе для збереження наших лісів та громадського спокою".

Джерело: gazeta.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!