Фотовиставка „Збережемо заплаву річки Десни”

фото Подесіння11 червня 2009 р. (четвер), об 11 годині, у холі на першому поверсі Київської обласної державної адміністрації (площа Лесі Українки, 1; біля станції метро „Печерська”) відбудеться прес-конференція, присвячена відкриттю фотовиставки „Збережемо заплаву річки Десни – створимо національний природний парк „Подесіння!”.

Річка Десна – одна з шести великих річок України, є єдиною великою рівнинною річкою Європи, що практично не була зарегульована, тобто на ній не було побудовано дамб, водосховищ, каналів. Завдяки цьому, вона і на сьогодні зберегла меандруюче русло та заплаву у природному стані.

Завдяки збереженій заплаві, що забезпечує природне самоочищення води, р. Десна є джерелом водопостаннання мільйонів українців – деснянську воду споживають і такі міста, як Київ, Чернігів, Новгород-Сіверський, Короп, Бровари.
Десна також є визнаною «меккою» водного туризму та постійним місцем організації активних відпочинкових подорожей.

Надзвичайне значення заплава має і для збереження біорізноманіття - вздовж ріки проходить Деснянський пролітний шлях в системі міграційних шляхів фауни Європи.

Указом Президента України від 1 грудня 2008 року №1129/2008 “Про розширення мережі та територій національних природних парків та інших природно-заповідних об'єктів” підтримано ініціативу Київської обласної державної адміністрації щодо створення національного природного парку “Подесіння” на території заплави річки Десни у Київській та Чернігівській областях.

Відкриття фотовиставки „Збережемо заплаву річки Десни – створимо національний природний парк „Подесіння!” – це крок назустріч об’єднанню зусиль органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських природоохоронних та туристичних організацій, а також представників малого та середнього бізнесу для збереження заплави річки Десни та скерування розвитку Подесіння у туристичному та природоохоронному напрямку шляхом створення національного природного парку „Подесіння”.

Організатори заходу - Київська обласна державна адміністрація, ВГО „Національний екологічний центр України”, Центр креативної фотографії.

Контакт:
Ігор Сіренко,
Голова ВГО „Національний екологічний центр України”
8050-547-62-72

Джерело:  Подесіння

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!