З України втікають зубри

Щоб зберегти у Чернівецькій області місцеву популяцію червонокнижних зубрів їх спочатку перерахують, а потім, якщо знайдуть гроші, помістять у природний вольєр.

Як стверджують в обласному управлінні лісового та мисливського господарства, торік до сусідньої Румунії з Чернівецької області перекочувало 10 зубрів. Остаточні дані про кількість місцевої популяції цих червонокнижних тварин лісівники області отримають за результати їх обліку, який розпочали з 1 березня. Для його проведення організовано експедицію, до участі у якій залучено понад 30 працівників єгерської служби, лісового господарства та екологічної інспекції, які мають дослідити Сторожинецький, Путильський та Вижницький райони, де мешкають ці унікальні лісові велетні.

За даними 2009 року на території Чернівецької області мешкало 79 зубрів. Одного з них знищили браконьєри, які вже затримані,а щонайменше 10 тварин перекочувало до Румунії. Для збереження місцевої популяції зубрів лісівники пропонують створити на заповідній території природний вольєр площею не менше 60 гектарів. Але для втілення цієї ідеї вони просять винайти в обласному бюджету 1,5 млн грн на облаштування огорожі вольєру, а також виділяти щонайменше по 30 тисяч гривень на корми для утримання зубрів.

Депутати обласної ради цю пропозицію ще вивчають.

Джерело: www.zik.com.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!