Врятувати парк у Львові допоможуть іноземці

Зберегти старовинний ландшафтний парк «Знесіння» молодим львів'янам допоможуть їхні польські ровесники, повідомляє Укрінформ. Майже 30 студентів — майбутніх архітекторів — прибуло сюди з люблінського Католицького університету імені Івана-Павла II в рамках розвитку українсько- польського екологічного партнерства та співпраці. Протягом п'яти днів вони ознайомляться з умовами збереження навколишнього середовища, проектами, які тут реалізуються. Теоретичні й практичні заняття для них проведуть викладачі Національного університету імені І.Франка та дирекція парку. Відтак, гості здійснять власні дослідження, на базі яких напрацюють комплексне бачення цього унікального природно-історичного куточка.

Річ у тім, що парки та сквери не так давно займали понад десять відсотків території Львова. Однак регулярні зміни у владі, відсутність належного контролю з боку екологічних та правоохоронних служб відкрили шлях самовільній забудові. І особливих зазіхань зазнає нині «Знесіння», що у центральній заповідній частині міста. Ось і тепер низка громадських організацій у судовому порядку відстоюють право територіальної громади на парк. Допомога польської сторони, котра має важливий досвід у збереженні парків, має привернути увагу влади і широких верств до проблем несанкціонованої забудови, автомобільних заїздів, підпалів та інших руйнівних дій. Це особливо важливо у плані спільної підготовки до футбольного Євро-2012. Зокрема, вже запланована спільна міжнародна конференція, присвячена екологічній тематиці.

"День"

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!