Українцям роздають безкоштовні контейнери для відпрацьованих батарейок

Активісти-екологи України в рамках кампанії "Батарейки? утилізація!" закликають українців підтримати їхню ініціативу — налагодити збирання відпрацьованих батарейок, щоб уникнути забруднення довкілля.
Зокрема, Національний молодіжний центр "Екологічні ініціативи" спільно зі Всеукраїнською екологічною лігою пропонує всім установам та організаціям безкоштовні контейнери для збору відпрацьованих батарейок, які вони можуть встановити на своїх площах.

Всі зацікавлені установи, які хочуть приєднатися до проекту "Батарейки? утилізація!", повинні заповнити заявку, відсканувати її і надіслати на електронну адресу [email protected], повідомляє сайт «Промислова екологія».

Після оброблення заявки та її схвалення у вказаному місці безкоштовно встановлять спеціальний сміттєвий бак для збирання відпрацьованих батарейок. Їхнє вивезення на утилізацію, а також установлення контейнерів буде забезпечувати кампанія ТОВ "Сігмас Еколоджи" в координації з замовниками.

Як зазначають екологи, використані акумулятори та батарейки містять ртуть та важкі метали, які дуже сильно забруднюють навколишнє середовище. Тільки одна викинута батарейка може вбити два дерева, забруднити 20 кв. м ґрунту і 400 л води. У зв'язку з цим волонтери-екологи закликають українців не викидати відпрацьовані батарейки в загальні сміттєві баки, а класти їх у спеціальні контейнери. Якщо ж таких контейнерів на майданчику поки немає, то можна знайти активістів і здати батарейки ім.

Джерело: epochtimes.com.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!