У заповіднику “Іллірійське” незаконно видобували вугілля

До суду надійшла кримінальна справа відносно організатора незаконного видобутку корисних копалин в заповіднику "Іллірійське", повідомили УНН в прес-службі ГПУ. Під час комплексної перевірки території Лутугинського району Луганської області з метою виявлення фактів незаконного видобутку корисних копалин, прокуратурою району на території тваринницького комплексу, розташованого на землях природно-заповідного фонду загальнозоологічного заповідника місцевого значення "Іллірійське", виявлений факт видобутку корисних копалини - кам'яного вугілля.

Організатор видобутку Л., залучивши до робіт чотирьох чоловік, зробив в грунті 5 нахилених вироблень і за допомогою важкої техніки здійснював незаконний видобуток кам'яного вугілля. При цьому на допитах, намагаючись ввести слідство в оману, він пояснював, що у цих місцях планував вирощувати гриби. З метою відшкодування 1,2 млн. грн. матеріального збитку, заподіяного державі громадянином Л., прокуратурою району заявлений позов на вказану суму.

Як повідомляв УНН, під час виїзного засідання тимчасової контрольної комісії Київради з питань перевірки законності видобутку корисних копалин і піску на території м. Києва, голова комісії Денис Москаль повідомив, що внаслідок самовільного видобутку піску на Оболоні в 2011 році державі завдано збитків на загальну суму майже 1,5 млн. грн.

Джерело: greenparty.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!