Штрафи за незаконно спійману рибу збільшено у 100 разів

Якщо браконьєри попадуться на вилові осетрових риб, то, незалежно від розміру та ваги улову, їм загрожує штраф у розмірі 2550 гривень. Про це УКРІНФОРМу повідомили в Держрибагентстві з посиланням на відповідну постанову уряду.

"Своєю постановою Кабінет Міністрів України посилив покарання за видобуток або знищення цінних видів водних ресурсів. За незаконний вилов або знищення чорноморського та азовського калкана, а також річкової камбали (глоса) доведеться заплатити до 850 гривень. Браконьєрство пеленгаса потягне на 680 гривень, гостроноса, лобана, сінгіля - на 595 гривень. За вилов або знищення пеламіди, луфарь і судака звичайного потрібно буде сплатити 510 гривень", - поінформували у відомстві.

Нагадаємо, що проведені неодноразово в минулому і цьому році рейди та перевірки, свідчать про воістину колосальні розміри банального злодійства під прикриттям промислового вилову. Крім того, ми всі бачимо повну безконтрольність і не можливість керувати ситуацією з боку органів правопорядку на водоймах - рибінспекції та екоінспекції. Все це породило величезну за своїми масштабами корупційну і нелегальну систему спустошення наших водойм. Зараз вже не доводиться сумніватися в тому, що промислове рибальство на внутрішніх водоймах України - це не тільки страшний удар по природних запасах та екології, а й кримінальна тіньова сфера, що приносить рибній мафії мільйонні прибутки, а бюджету країни - такі ж збитки.

Валерій Барський, ukrinform.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!