Ми вже продаємо Ягорлик?

Відкритий лист-запит Міністру охорони навколишнього природного середовища Г.Г. Філіпчуку

Вельмишановний Георгію Георгійовичу!

Ми звертаємось до Вас тому, що отримали інформацію, яка схвилювала науковців та активістів природоохоронних організацій мало не усієї України. А саме, що Херсонська державна обласна адміністрація має намір... продати Ягорлицький півострів - ту його частину, яка не входить до складу Чорноморського біосферного заповідника. Саме за такою шокуючую інформацією звернувся голова Херсонської облдержадміністрації Борис Сіленков до голів депутатських комісій Голопристанської ради депутатів. Та з пропозицією - не заважати отакому "процесу" та дати згоду на продаж.

Як відомо, уся територія Ягорлицького півострова належить до особливо цінних у природоохоронному відношенні, і не випадково вона віднесена до угідь, які знаходяться під охороною Рамсарської Конвенції. І не дивно - тут і досі зустрічаються та розмножуються рідкісні та зникаючи види.

І усе це хотілося б вважати якоюсь помилкою, але 25 березня з'явилася інформація про якийсь "аукціон" на продаж (!) цієї території. Який, начебто було закрито у той же день.

Просимо допомогти у встановленні істини, підтверджені або спростуванні даної інформації, та (якщо це відповідає дійсності) - вжити відповідних заходів цієї унікальної природної території України.

З повагою:
Є.Г. Роман, Президія Херсонського обласного відділення Українського товариства охорони природи.
С.О. Шапаренко, Голова Ради Екологічної групи "Печеніги", Харків.
М.М. Підгайний, Координаційна рада з питань реалізації "Загальнодержавної програми формування
національної екологічної мережі України" в Херсонській області.

Контакти:
Євгеній Роман: +380 95 846-06-04

Підготовлено ЕкГ "Печеніги", членом Міжнародного соціально-екологічного Союзу.

Джерело: pryroda.in.ua/stepan

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!