Побиття свідків жорстокого поводження в Київському зоопарку

17 жовтня 2009 р. під час святкування сторіччя Київського зоопарку були побиті працівники зоопарку, які 15 жовтня оприлюднили факти жорстокого поводження з тваринами в зоопарку.
За словами одного з потерпілих, Сергія Григор’єва, двоє працівників зоопарку збиралися провести протестну акцію, щоб привернути увагу громадськості до закулісних справ зоопарку. Це були Ігор Марійчук, завгосп відділу копитних, та Сергій Григор’єв, завідувач просвітницького відділу зоопарку. Ними було підготовлено плакат з написом «Берзіну геть!» (Світлана Берзіна – генеральний директор зоопарку, яку працівники звинувачують у нецільовому використанні коштів та жорстокому ставленні до тварин). Однак провести акцію їм не вдалося.

Сергій Григор’єв: «Ми знаходилися на території відділу копитних, в кабінеті Марійчука. Ми зібралися, щоб скоординувати наші дії під час акції. Раптом до нас підскочили двоє штатних юристів зоопарку, їхні прізвища Тищенко і Софійський. Вони розірвали підготовлені нами плакати і хотіли закрити нас у приміщенні. Коли їм це не вдалося, вони здійснили напад на нас і почали збивати нас із ніг. Потім на мене особисто напав громадянський чоловік Світлани Берзіної Дмитро Богдан, який збив мене з ніг і притис мою голову до сходів, завдавши мені тілесних ушкоджень. Під час бійки я включив диктофон і дістав посвідчення члена Спілки журналістів України. Ми почали кричати відвідувачам зоопарку, які спостерігали бійку: «Люди, допоможіть, нас б’ють!». Нападники почали виривати посвідчення у мене з рук. Все сказане під час бійки писалося на диктофон. Потім я перестрибнув через паркан і втік з місця події. Так уцілів диктофонний запис».

Зараз Григор’єв як свідок і постраждалий звернувся із заявою до районного відділку міліції. Сергія тяжко побили, не виключений струс мозку. Постраждалому довелося викликати «швидку допомогу».

Сергій Григор’єв розцінює цей напад як помсту за оприлюднені ним та його колегами факти зловживань у Київському зоопарку на прес-конференції в інформаційній агенції «Інтерфакс» 15 жовтня. Прес-реліз конференції «ЗООцид до сторіччя ЗООпарку» доступний за посиланням: http://www.interfax.com.ua/ukr/main/22192/

Телефон Сергія Григор’єва: 050 443 22 72.

Спілка вільних журналістів «Природа над усе!»

Джерело: Блог Степана Жабки

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!