Під Одесою завод зливає китайські хімікати прямо в річку

В Одеській області завод дитячого харчування труїть жителів села Степанівка Раздельнянського району області. Про це під час засідання президії Одеської облради розповів депутат Олександр Пресман. За його словами, завод завозить для приготування соків китайські концентрати і без очищення зливає відходи з цими речовинами в місцеву річку. «Ми вже два роки б'ємося, і ніхто не реагує ні місцева, ні обласна владаі», – зазначив він.

На його думку, це підприємство не лише шкідник, але й не потрібно району, оскільки зареєстровано в Одесі, куди і платить податки. Під час засідання вибухнув справжній скандал. Прессман зажадав не давати дозвіл на використання артезіанських свердловин «Одеському консервному заводу дитячого харчування». Але обласні власті стали на бік підприємців.

«Ми не маємо права не внести питання про виділення свердловини на сесію, але можемо не проголосувати за нього на сесії», – зазначив голова Одеської облради Микола Пундик. Його підтримав начальник управління агропромислового розвитку Анатолій Новаковський, який заявив, що не можна карати підприємство, яке платить податки.

«Потрібно перевірити його роботу екологам», – відзначив він.

Олександр Пресман, обурений поведінкою колег, почав кричати і заявив, що «вони купили всіх».

Але його заспокоїли, пообіцявши створити комісію. Як розповів «Новому Регіону» голова облради Микола Пундик розпорядження про створення комісії з перевірки ситуації довкола підприємства він підпише сьогодні ж. «Ми маємо такі повноваження», – пояснив він.

Джерело: greenparty.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!