Конкурс анімалістичної фотографії PHOTO NATURE 2011. Природа. Made in Ukraine

Девіз цього року: Nature is incredible! It's time to take pictures!

Конкурс анімалістичної фотографії PHOTO NATURE 2011

Роботи приймаються до 21 березня 2011

Офіційний сайт фотоконкурсу: http://photonature.com.ua

Концепція конкурсу:

  • Показати красу та різноманітність живої природи України.
  • Спонукати суспільство до дбайливого ставлення до навколишнього світу.
  • Сприяти розвитку вітчизняної анималистичної фотографії.

За результатами конкурсу буде видано подарунковий каталог, куди увійдуть найкращі 50 робіт, що брали участь у конкурсі, календар-щоденник, а також організована фотовиставка конкурсних робіт.

Нагородження призерів і дипломантів конкурсу відбудеться на Київському фотоярмарку 2011.

Учасники:

Учасником конкурсу може бути будь-який автор, крім організаторів конкурсу, оголошених членів журі, якщо його роботи відповідають правилам конкурсу.

Загальна кількість фотографій, що виставляються автором на конкурс, не більше 12.

Одна фотографія не може бути представлена більш ніж в одній номінації.

Організатори конкурсу залишають за собою право не приймати до участі роботи,які не відповідають якісному та технічному рівню без пояснення причин.

На конкурс приймаються в електронному вигляді, кольорові і чорно білі зображення виконані цифровими і аналоговими камерами.

Розмір зображень близький до: 800х600 і 480х640 px.

У повідомленні з прикріпленими роботами необхідно вказати:

  • Ім'я прізвище автора;
  • Назва кожної роботи українською або російською мовою;
  • Номінацію в якій подається кожна робота.
  • Також бажано вказати місце зйомки.

Через сайт зображення не завантажуються. Імена файлів повинні бути на латиниці і відповідати назві робіт.

Роботи на конкурс приймаються на електронну адресу:
[email protected]

Роботи учасників конкурсу надіслані на зазначені електронні адреси на протязі 24 годин розміщуються адміністратором в галереї на сайті конкурсу у відповідній номінації.

Надіслана автором робота означає згоду з умовами конкурсу.

Автор має право зняти роботу з конкурсу, повідомивши організаторів за вказаними електронними адресами.

Надіслана на конкурс робота може бути відсутнім на сайті в наступних випадках: або якщо робота має спірний характер і потрібна консультація членів журі, або якщо робота не відповідає умовам конкурсу. У цих випадках учасник отримує повідомлення на вказану в повідомленні електронну адресу.

Роботи не будуть прийняті до участі в конкурсі якщо:

  • Організатори або члени журі прийдуть до висновку, що знімок був зроблений за допомогою жорстоких і неетичних методів поводження з тваринами;
  • Тварина на знімку поранена або хвора;
  • Робота представляє собою колаж з декількох знімків (крім фотографій у номінації "Life story", де всі фотографії складові сюжет повинні бути об'єднані в один файл). У номінації "Art nature" допускається і вітається використання різних дизайнерських програм і засобів обробки зображень.

Авторські права:

Відправляючи роботи на конкурс, автор дає дозвіл на використання наданого ним матеріалу організаторами в цілях, пов'язаних з проведенням і популяризацією конкурсу.

Організатори конкурсу мають право:

  • Розміщати роботи на сайті конкурсу;
  • Надавати в роздрукованому або електронному вигляді роботи для їх оцінки журі конкурсу;
  • Використовувати роботи фіналістів у будь-яких друкованих і електронних ЗМІ для інформування громадськості про проведення конкурсу і його підсумки;
  • Використовувати роботи фіналістів для підготовки фотоальбомів, інформаційних буклетів, та іншої продукції супроводжує конкурс і є невід'ємною частиною їх проведення;
  • Використовувати роботи фіналістів у майбутньому для проведення спеціалізованих заходів, присвячених популяризації конкурсу.

Оригінали робіт:

Оригінали робіт надаються учасниками на запит організаторів. Термін надання оригіналів - 7 днів після отримання відповідного листа.

Після отримання листа, на вказаний учасником e-mail, з повідомленням про участь роботи у фінальній виставці і / або каталозі конкурсу, автор надає організаторам оригінали робіт у вигляді цифрових зображень, електронною поштою або ftp.
Зображення повинні відповідати наступним вимогам:

  • Формат - JPEG;
  • Здатність - 72 / 300dpi;
  • Розмір зображення повинен бути можливим для друку великого розміру (не менше 30х40/30х45 см.);
  • Ім'я файлу не повинне містити кириличних символів і повинна відповідати назві роботи.

Строки:

Початок прийому робіт - 21.12.2010

Закінчення прийому робіт - 21.03.2011

Організатори звертають особливу увагу учасників:

Зйомки об'єктів живої природи повинні проводитися виключно етичними методами!

Основний принцип зйомки живої природи: «Не нашкодь»!

Приймаються роботи зроблені тільки на території Україні.

Бліц інтерв'ю з організаторами фотоконкурсу.

Відомий український фотограф-натураліст Сергій Гладкевич.

Кор. - Як з'явилася оригінальна назва конкурсу?

- Екзотикою всі ситі ... а те що під ногами і навколо нас ми не помічаємо.Подивіться роботи учасників минулого року, скільки прекрасних пейзажів, чудових зображень тварин, рослин. Саме в цьому й полягала одна з головних завдань конкурсу показати красу нашої, рідної української природи ...

Що б Ви побажали учасникам конкурсу?

Надсилайте фото! Якщо у Вас є навіть одна хороша фотографія, надсилайте.Важливо вірити в себе, у свої сили. Все вийде. До того ж так чи важлива перемога? А можливість показати іншим свої роботи, вдалий кадр?

Віталій Ященко представник компанії MacHOUSE

Кор. - Як і в минулому році, ми бачимо гарну підбірку призів, чим обумовлений вибір?

- Фотозйомка природи один з найважчих жанрів фотографії. Займаються їм дуже цілеспрямовані, наполегливі люди, які звикли долати труднощі. У них особливі вимоги до обладнання та аксесуарів. Це вимоги по частині зручності використання, надійності і безпеки. Саме з цієї точки зору і формувався призовий фонд.

- Чому Ви підтримали фотоконкурс?

Ми живемо в цій країні. І я впевнений, що наш фотоконкурс багатьох
змусить подивитись по іншому на звичні речі. Це наша країна, наша природа, наше життя.

Директор Центру креативної фотографії Яна Стасіневіч.

Кор. - Як ви оцінюєте підсумки минулорічного конкурсу?

- Підсумки виправдали очікування організаторів. Переглянувши галерею учасників ви побачите, наскільки високий рівень зображень брали участь у конкурсі. І головне, судячи з відгуків, для багатьох дипломантів та переможців конкурсу, це стало дуже гарним поштовхом у розвитку і творчості. А це означає, що принаймні одна з цілей конкурсу була досягнута. Сподіваюся, що чудові роботи конкурсантів змусять замислитися, про те як прекрасна і тендітна жива природа. І про те, що все більше стає зникаючих і рідкісних видів тварин, все менше незайманих ландшафтів.

- Що нового в конкурсі PHOTO NATURE 2011?

- Ми проаналізували підсумки минулого року, врахували побажання конкурсантів, і тепер роботи будуть оцінюватися в 12 номінаціях (у минулому році 7), за підсумками конкурсу буде випущений каталог, організована виставка. І ще один дуже важливий момент у цьому році конкурс проходить за підтримки міжнародних екологічний та природоохоронних організацій, таких як Міжнародний Союз Охорони Природи (IUCN), Всесвітній фонд дикої природи (WWF), Міжнародний фонд захисту тварин IFAW, Союзу охорони птахів Росії ...

Ну і звичайно ми чекаємо нових робіт, авторів, вражень!

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!