Розпочато Всеукраїнський екологічний фотоконкурс “Моя природа” – 2010

Моя природа

«Моя природа» – Всеукраїнський екологічний фотоконкурс, присвячений Всесвітньому дню навколишнього середовища. Метою конкурсу є зміна ставлення мешканців України до природи, яка, на жаль, з кожним роком зазнає все більш руйнівного впливу через діяльність людей.

Цей фотоконкурс, як і у 2009 році, організовує Львівський екологічний клуб громадської організації «Разом».

Минулорічний фотоконкурс «Моя природа» тривав 2 місяці, і відзначився великою популярністю серед любителів та професіоналів фото справи України. Про це можуть засвідчити понад 400 фото шедеврів, які надійшли до екоклубу зі всіх областей країни. Цього року організатори вибрали літо як час перебігу конкурсу, щоб загостроти фотопогляд на природу у час, коли більшість людей мають відпуски та подорожують, та збільшили тривалість конкурсу вдвічі, до 4 місяців (до 25 вересня).

Як і торік, учасникам слід надсилати свої фотороботи по двох напрямках - негативний вплив життєдіяльності людини на природу та найкращий пейзаж природи. У першому - пропонується відобразити процеси знищення природного середовища та тенденції втрати всього живого, катастрофічних змін внаслідок техногенного впливу та безвідповідального людського фактору. У другому - за допомогою фотокамер зберегти миті краси та неповторності природи, пейзажі, які вказуватимуть на ті цінності, що можуть бути втрачені внаслідок впливу людини на природу та які ще можна зберегти, якщо переглянути своє ставлення до неї.

Переможців конкурсу обере журі, до складу якого входять відомі екологи, фотомитці, художники, журналісти. З 25 вересня до 30 вересня відбудеться визначення переможців фотоконкурсу. У процесі проведення фотоконкурсу «Моя природа» після оголошення імен фіналістів буде створено окрему номінацію – «приз глядацьких симпатій».

Переможець цієї номінації визначатиметься за допомогою телефонних дзвінків глядачів Львівського телебачення, що братимуть участь у голосуванні, у прямому ефірі. Ця телепередача присвячуватиметься Всеукраїнському екологічному фотоконкурсу «Моя природа 2010».

Нагородження переможців конкурсу за рішенням журі відбудеться в рамках відкриття фотовиставки «Моя природа 2010» 5 жовтня 2010 року у Львові.

Вимоги до робіт, що беруть участь у фотоконкурсі:

- Фото зроблені в межах України, які раніше не публікувалися.
- На фотоконкурс приймається не більше 2 фотографій у кожному напрямку (1 - негативний вплив життєдіяльності людини на природу, 2 - найкращий пейзаж природи) від одного автора.
- Кольорові або чорно-білі фотографії формату не менше 30х40 см (якщо відправляються поштою).
- Фотороботи потрібно надсилати у електронній (формат JPEG без стиснення, 300 dpi) або у роздрукованій версії.

Подати роботу до фотоконкурсу можна:

1. Надіславши за поштовою адресою: ЛОГО «Разом», 79017, м. Львів, вул.Погулянка, 26а/5 (з позначкою «Моя природа»), обов’язково вказавши назву роботи, ім’я та координати автора роботи, (в т.ч. назву населеного пункту).

2. Надіславши на електрону пошту: e-mail: [email protected], обов’язково вказавши назву роботи, ім’я та координати автора роботи, (в т.ч. назву населеного пункту).

  • Участь безкоштовна.
  • Участь у конкурсі підтверджує згоду фотоавтора на безкоштовне використання робіт зі сторони ЕКО «Разом» у публікаціях про конкурс у пресі, брошурах, інтернет-ресурсах тощо.
  • Подання робіт на фотоконкурс підтверджує Вашу згоду з його умовами.
  • ЕКО «Разом» не несе відповідальності за надіслані фотографії.

Цінні призи переможцям фотоконкурсу забезпечує Магазин цифрової фототехніки "Цифровичок".

Партнер “Мистецький фотокіноклуб «Спалах-АРТ».

Медіа підтримка:
ТРК "Вежа", 12 канал.
Журнал "Птаха".
Газети: "Львівська пошта", "Новий погляд"
Інтернет видання "Медіа стар", Транзитне телебачення "Імідж ТВ".

Деталі

Керівник проекту, Ігор Петренко тел. 0979372059

Автор: Ігор Петренко
Джерело: civicua.org

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!