Оновлена книга про Національний природний парк “Синевир”

«Дивовижний край легенд» — таку назву має високоякісне ілюстроване видання, що недавно побачило світ в одному з львівських видавництв. Книжка знайомить читачів про одну з провідних природно-заповідних установ України — Національний природний парк «Синевир».

Родзинкою цього краю, звісно, є однойменне озеро, що прозване ще Морським оком. Унікальна гірська водойма є найбільшим озером Українських Карпат, одним із семи природних чудес нашої країни, а також водно-болотним угіддям міжнародного значення. Саме цьому природному об’єкту в книзі приділено особливу увагу. Тут у доступній формі подано вичерпну інформацію про Синевирське озеро, яка цікавить туристів і природолюбів. Подані й народні уявлення про виникнення водойми – легенди.

Група авторів книги не оминула увагою й інше озеро національного парку – Озірце, що в народі більше знане під назвою Дике. Воно знаходиться на схилі гори Гропа і має посередині плавучий острівець.

Природа НПП «Синевир» неповторна за своєю красою, тож у книзі про неї не лише описують словами. Численні високоякісні фотографії ілюструють «Дивовижний край легенд», гармонійно доповнюючи книгу.

У виданні також вміщені відомості про історико-культурну спадщину регіону, зокрема традиції і обряди горян, про військово-оборонну систему «Лінія Арпада», яка була тут прокладена в роки Другої Світової війни. Окремий розділ присвячений Синевирській Поляні – гірському селу, яке через своє географічне розташування поблизу Морського ока, дуже активно розвивається у напрямку рекреації.

«Дивовижний край легенд» вперше побачив світ у 2003 році, а сьогодні ми маємо нове перероблене і доповнене видання про Національний природний парк «Синевир», яке неодмінно відіграє свою роль у формуванні позитивного іміджу установи та залучення сюди якомога більше туристів.

Юрій Бабічин, mizgir.com.ua>

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!