Національний природний парк «Верховинський» почав працювати

На теренах українських Карпат почав діяти ще один (четвертий на Івано-франківщині) національний природний парк – «Верховинський». Він розкинувся на масивах Верховинського та Гринявського держлісгоспів і займає площу 12 тис. га.

Територія парку розташована у привабливому та цікавому географічному секторі Чивчино-Гринявських гір, де беруть початок Чорний і Білий Черемоші, де збереглися ендемічні та реліктові види карпатської флори, багатий тваринний світ, а також останки вулканічних порід. Особливий дар природи тут —джерела з цінною мінеральною водою. Все це відкривє широкі можливості для створення на території парку лікувально-оздоровчих та відпочинкових зон, розвиненої інфраструктури зеленого туризму і проведення науково-дослідницької роботи. За словами начальника відділу рекреації та пропаганди екологічних знань Дмитра Стефлюка, парк буде мати 4 функцінальні зони: заповідну, зони врегульованої та стаціонарної рекреацій і господарську. У високогірних ландшафтах будуть прокладені цікаві туристичні стежки.

На географічній карті України національний природний парк «Верховинський» з»явився відповідно до Наказу міністра охорони навколишнього средовища 11 жовтня 2011 року з метою збереження типових для Карпат гірських природних комплексів, рідкісних природих екосистем та створення умов для відпочинку й оздоровлення людей.

Анна Гелеван, briz.if.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!