На ТОНІСі стартує проект екологічних журналістських розслідувань «Зелена варта»

1_midl.jpgІз 22 травня на телеканалі ТОНІС стартує новий проект журналістських розслідувань на екологічну тематику «Зелена варта». Про це повідомляє сайт телеканалу.

Програма виходитиме щочетверга о 20.00 (повтор у суботу о 19.25). Під час програми журналісти виїжджатимуть на місце події з пересувною «телевізійною екологічною лабораторією», де разом із фахівцями досліджуватимуть ситуацію.«Команда “Зеленої варти” ставить собі за мету пробудити у співвітчизників інстинкт самозбереження та закликає нарешті серйозно замислилися над тим, що ми п’ємо, вживаємо в їжу, чим дихаємо», – йдеться у повідомленні каналу.

Автор проекту та режисер Ірина Орловська переконана, що «Зелена варта» допоможе вирішити актуальні екологічні проблеми суспільства: «Ми надамо достовірну і правдиву інформацію, навчимо суспільство не замовчувати екологічні проблеми, з якими воно зіткнулося, а голосно говорити про них і відстоювати своє право і право своїх дітей на життя у чистому довкіллі». За її словами, журналісти програми «оббиватимуть пороги чиновників, змушуючи їх реагувати на певну проблему», та пояснюватимуть глядачам, хто винен у тій чи іншій ситуації, хто має відповідати за це, з кого слід вимагати компенсацію, як боротися з наслідками екологічних проблем і чи можна їх взагалі уникнути.

Над програмою також працюватимуть редактор Оксана Бурлака, журналіст Віктор Добров, режисер монтажу Оксана Мушта.

«Телекритика»

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!