Проект ГАЕС під прицілом екологів

У вівторок, 16 жовтня, закінчився інформаційний тур громадських організацій, присвячений проекту спорудження Канівської гідро-акумулюючої електростанції. В ході триденної поїздки до Канівського району члени Дніпровської робочої групи Української річкової мережі зустрілись з представниками селищної та обласної влади і місцевими жителями, відвідали місце розміщення майбутньої електростанції, ознайомились зі злободенними еколого-соціальними проблемами регіону.

Основну увагу члени робочої групи звернули на рівень обізнаності мешканців регіону щодо можливого будівництва КГАЕС та їх ставлення до цього проекту. Було зроблено попередні висновки про недостатню поінформованість як влади, так і жителів прилеглих до майбутньої станції сіл. Особливе занепокоєння екологів викликала повна відсутність у цих людей інформації про можливі техногенні, геологічні та екологічні ризики будівництва.

В той же час, стало відомо, що Україна звернулась до ЄБРР з проханням про надання кредиту у розмірі 400 млн.дол. на побудову Канівської ГАЕС. Решту 600 млн.дол. планується виділити з держбюджету. Однак представники Української річкової мережі висловлюють глибокі сумніви щодо технологічної безпеки та економічної доцільності втілення цього проекту в життя. Вони також зазначають, що фінансування такого ризикового проекту Європейським Банком РР є малоймовірним.

Маклюк Юлія

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!