На Прикарпатті обмежено вилов форелі

ФорельЗ 15 жовтня на Прикарпатті розпочнеться двомісячник з охорони нерестової форелі – розпорядження про його проведення підписав голова облдержадміністрації Микола Палійчук.

Як повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА, на період нересту (з жовтня по грудень) буде посилено рибоохоронні заходи на річках у передгірських та гірських районах області з метою створення сприятливих умов для міграції та осінньо-зимового нересту струмкової форелі, охорони нерестовищ і середовища її існування, збільшення запасів цінного виду риб.

Затверджено заходи двомісячника. Райдержадміністрації, виконкоми міських рад міст обласного значення, УМВС в області, Івано-Франківський територіальний відділ Верхнє-Дністровського державного басейнового управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства, Державну екологічну інспекцію в області, обласне управління лісового та мисливського господарства зобов'язано "посилити боротьбу з браконьєрством, вжити заходів щодо недопущення забруднення водойм, попередження загибелі нерестуючої форелі".

Обласному виробничому управлінню з меліорації і водного господарства заборонено проводити під час місячника роботи у водоохоронних зонах та прибережних захисних смугах водних об'єктів області, які можуть негативно вплинути на проходження нересту.

Джерело: www.zaxid.net

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!