На межі Голосіївського національного парку невідомі видобувають та крадуть пісок

Поблизу залізничної станції Підгірці біля Києва, у заплаві річки Сіверки невідомі особи без жодного дозволу видобувають та продають пісок. У роботі використовується спецтехніка — бульдозер, екскаватор та земснаряди. На місці, де колись знаходився мальовничий заплавний ліс, тепер можна побачити лише гори піску, відвали сміття та пні від дерев. Старателями-нелегалами на площі близько 60 гектарів знищено практично всю флору та фауну. З боку Національного природного парку “Голосіївський” у штучний кар`єр, що утворився на місці мальовничого струмка, через підмивання берега падають дерева.

На майданчик кожні 5-10 хвилин заїжджає вантажівка для вивезення та реалізації піску. На місці відбувається розрахунок з особою, що контролює процес завантаження піску у машини. “Робота” на майданчику триває від самого ранку до пізнього вечора.

Національний екологічний центр України звертається до органів прокуратури з вимогою покласти край нелегальному бізнесу із видобутку та реалізації піску, а винних осіб притягнути до відповідальності згідно із чинним законодавством.

Також звертаємось до Державної екологічної інспекції з вимогою провести перевірку зазначеного факту на предмет оцінки шкоди, завданої довкіллю та, імовірно, порушення закону України про природно-заповідний фонд.

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!