На Березнянщині браконьєри натравали псів на інспекторів

Близько 05.00 ранку 9 липня на р.Уж поблизу с.М.Березний В.-Березнянського району, громадський інспектор Білак Л.І., що був у рейдовій перевірці із ст.державним інспектором рибоохорони Корда С.Ф. та громадським інспектором Мазуренко В.В., помітив як вдовж річки побіг молодий хлопець, при цьому голосно кричав у телефону трубку "про рибоохорону".

Кинувшись за ним через кущі інспектори вибігли на галявину, де стояло близько 15 чол. з "сітками-екранами" та пакетами з рибою. Намагаючись виграти час на втечу, порушники "натравили" на інспекторів рибоохорони псів.

На жаль їм це вдалося, хоча вони і змушені були повикидати "сітки-екрани" та рибу у воду та на берег. Ідучи по слідах порушників інспектори назбирали - 10 "сіток-екранів", 100 шт. підуста, 10 шт. марен, 3 шт. харіуса європейських (загальна вага риби 30 кг).

На все майно та рибу складено акт "безгосподарського майна" про вилучення для передачі в управління на знищення.

Всього з початку липня державними інспекторами Закарпатдержрибоохорони викрито 25 порушень рибальства (значні - 1 вип. браконьєрство, 9 вип. спроба до браконьєрства, 1 вип. порушення правил водокористування), вилучено 20 заборонених засобів, затримано 30,4 кг. риби, стягнуто з порушників 1 173 грн. штрафу.

Джерело: mukachevo.net

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!