Мисливське товариство “друзів Януковича” добровільно повернуло Криму лісові угіддя

Після численних скандалів і звернень громадськості, товариство "Кедр" вирішило добровільно відмовитися від отриманих в оренду на 25 років 8,8 тис. га мисливських угідь під Алуштою.

Товариство мисливців і рибалок "КЕДР", засновниками якого є соратники президента Віктора Януковича, вирішило добровільно повернути Криму понад 8,8 тис. га мисливських угідь на Південному березі в районі Алушти, які товариство у 2011 році зі скандалом отримало в оренду на 25 років.

Як повідомила прес-служба Ради міністрів АРК, відповідна домовленість була досягнута в результаті переговорів глави уряду Криму Анатолія Могильова з директором "КЕДРа" Миколою Гордейчуком.

Мова йде про угіддя площею 8,836 тис. га, розташовані на землях ДП "Алуштинське лісове господарство", НВАО "Масандра" і ПАТ "Алуштинський ефіроолійний радгосп-завод" у межах Маломаякської, Ізобільненської сільських рад і Партенітської селищної ради. 21 грудня 2011 року Верховна Рада Криму, після декількох невдалих спроб, змогла набрати необхідну кількість голосів і передала ці території у тимчасове довгострокове користування на 25 років громадській організації "Товариство мисливців і рибалок "Кедр".

"З питання мисливських угідь надходили численні звернення громадян. У зв'язку з цим ми провели ряд робочих зустрічей з керівництвом організації "КЕДР", в результаті чого досягнута домовленість про добровільну відмову від права користування угіддями", - цитує прес-служба слова Могильова.

Наголошується, що про своє рішення - повернення права користування угіддями Криму - товариство "КЕДР" заявило ще 15 березня 2013 року. Тепер на черзі розгляд цього питання Верховною Радою АРК.

У самому "Кедрі" рішення відмовитися від мисливських угідь пояснили "більшою доцільністю та ефективністю" їхнього управління безпосередньо з Криму (товариство зареєстровано в Київській обл., за тією ж адресою, що резиденція "Межигір'я").

У свою чергу ДП "Алуштинське лісове господарство" вже направило клопотання у Держагентство лісових ресурсів України з проханням закріпити за ним повернені мисливські угіддя, на території яких тепер мають намір "розводити диких тварин".

Нагадаємо, що за даними ЄДРПОУ, громадська організація "Товариство мисливців і рибалок "КЕДР"" зареєстрована в с. Нові Петрівці Вишгородського району Київської області 12 листопада 2008 року.

Засновниками громадської організації "КЕДР" виступили три фізичні особи, які займають високі державні посади: Бойко Юрій Анатолійович (віце-прем'єр з енергетичних питань), Володимир Демішкан Федорович (екс-голова "Укравтодору"), Тулуб Сергій Борисович (губернатор Черкаської області).

"КЕДР" відомий також як забудовник мисливського господарства "Сухолуччя" - одного з улюблених місць полювання президента Віктора Януковича.

Джерело: dt.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!