Кримські екоінспектори легалізовували забруднення Чорного моря

Прокуратурою Криму розпочате кримінальне провадження щодо колишнього першого заступника начальника Азово-Чорноморської екологічної інспекції, що «звільнив» фірму від обов'язку відшкодування шкоди від незаконного скидання баластних вод з теплохода.

Про це повідомляє прес-служба наглядового відомства.

«З'ясовано, що працівники екоінспекції, яка взагалі не були уповноважені проводити подібні дослідження, виготовили «правильний» аналіз проб води, що підтверджує дотримання вимог екологічного законодавства судном. Однак у дійсності баласт був забруднений, і в результаті його скидання в акваторії порту в Одесі завдано збитків на суму понад 60 тис. грн.», - пояснили в прокуратурі.

Дані про кримінальне правопорушення кваліфіковані за ч. 1 ст. 365 («перевищення повноважень») КК України, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Проводиться слідство.

Джерело: an.crimea.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!