КРУ в Харківській області опротестувало будівництво “Пароходу” на СІверському Дінці

На протязі 2006-2007 років ми двічі повідомляли про скандальне будівництво в єдиному в Харківській області національному парку, "Гомільшанські Ліси", т.зв. "екологічного центру по вивченню флори та фауни середньої частини ріки Сіверський Донець" - "Пароходу". Усупереч всім зверненням громадськості його хазяїн, ПП "Авінір", платив штрафи і продовжував будівництво.

Тепер, як з'ясувалося, претензії до даного об'єкту, є і в КРУ.
З цього приводу дивіться лист в.о. начальника Контрольно-ревізійного управління в Харківській області О.І. Щербакова нашим київським колегам.

З повагою, С. Шапаренко, Екологічна група "Печеніги"
*

УКРАЇНА
ГОЛОВНЕ КОНТРОЛЬНО-РЕВІЗІЙНЕ УПРАВЛІННЯ УКРАЇНИ
КОНТРОЛЬНО-РЕВІЗІЙНЕ УПРАВЛІННЯ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
61022, м. Харків, Держпром, 4 під., 11 пов., тел. 705-11-29, 705-11-09; факс 705-11-07
E-mail: [email protected] Код ЄДРПОУ 21266914
17.03.08 N 284-21/1866
_______________________________

Голові Молодіжного відділення Національного екологічного центру України Василюку О.

Про розгляд звернення
Ваше звернення від 24.02.2008 N 125-1/2515-31МВ щодо вжиття заходів по зупинці будівництва екологічного центру по вивченню флори та фауни середньої частини ріки Сіверський Донець на території Національного природному парку "Гомільшанські ліси" та знесенню зазначеної будівлі з подальшою рекультивацією пошкодженої ділянки КРУ в Харківській області розглянуто.
Повідомляємо, що законність укладення договору від 11.12.2006 N04-А "Про співробітництво" між Національним природним парком "Гомільшанські ліси" та Приватним підприємством "Авенір" досліджена в ході ревізії НПП "Гомільшанські ліси", яка проводилася КРВ в Зміївському районі на підставі плану контрольно-ревізійної роботи ГоловКРУ України на III квартал 2007.
Зокрема, ревізією встановлено, що вказаний договір укладений з порушенням п.3 ст.21 Бюджетного Кодексу України (БКУ), а саме: пунктом 2.2 договору сторони передбачили здійснення взаємного  кредитування та фінансування на безвідсотковій та безоплатній основі. Втім, НПП "Гомільшанські ліси" є бюджетною установою, а відповідно зазначеної норми БКУ бюджетна установа не має права здійснювати
запозичення у будь-якій формі або надавати за рахунок бюджетних коштів позички юридичним та фізичним особам.
Про результати ревізії НПП "Гомільшанські ліси" було проінформовано прокуратуру Зміївського району Харківської області листом від 08.01.2008 N 111-17/1.
Питання законності надання Зміївською райдержадміністрацією земельної ділянки в оренду ПП "Авенір" було перевірено в рамках комплексної ревізії виконання бюджету Зміївського району, що здійснювалась згідно п.2.1 Плану контрольно-ревізійної роботи КРУ в Харківській області на ІІІ квартал 2007 року.
В ході ревізії, до якої були залучені фахівці Управління з контролю за використанням та охороною земель у Харківській області, встановлено, що розпорядження від 24.12.2003 N 634 <Про затвердження проекту відведення та надання в оренду ПП "Авінір" для розміщення екологічного центру по вивченню флори та фауни середньої частини ріки Сіверський Донець>, видане головою Змїївської РДА з перевищенням наданих Земельним кодексом України повноважень. Поряд з цим, в порушення ч.2 ст.207 Земельного Кодексу України не відшкодовані втрати лісогосподарського виробництва спричинені зміною цільового призначення земель.
Сума втрат лісогосподарського виробництва становить 1271,4 тис.грн.
Про результати ревізії було проінформовано прокуратуру Харківської області, матеріали ревізії передано до прокуратури Змїївського району Харківської області листом від 19.09.2007 N 08-16/7279.
Крім того, КРУ в Харківській області до Харківського окружного адміністративного суду направлено позовну заяву від 09.10.2007 N25-16/7894 щодо відміни розпорядження Зміївської РДА від 24.12.2003 N634 <Про затвердження проекту відведення та надання в оренду ПП "Авенір" для розміщення екологічного центру по вивченню флори та фауни середньої частини ріки Сіверський Донець>.
На даний час судовий розгляд триває.

В.о. начальника О.І. Щербаков
*
____________________

КОНТАКТИ:
Екологічна група "Печеніги" (Харків):
Сергій Шапаренко; тел. (066) 387-46-81 <[email protected]>

Підготовлено ЕкГ "Печеніги", членом Міжнародного Соціально-Екологічного Союзу.
Українська коаліція "За дику природу"

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!