“Гомільшанські ліси” на Харківщині перетворюватимуть у туркомплекс

Збитковий дотепер Національний природний парк "Гомільшанські ліси" на Харківщині вирішено перетворити в культурно-туристичний комплекс. Першим внеском на розвиток відповідної інфраструктури стануть кошти, які планується виручити під час благодійного аукціону на святкуванні Масляної, 6 березня.

За словами голови Зміївської РДА Євгена Мураєва, на святі буде представлено низку інвестиційних проектів, зокрема, 7 туристичних маршрутів і 11 об'єктів, які намічено побудувати на території заповідника, - козачі села, байдаркові станції тощо.

"Хочеться вірити, що це приверне інвесторів у наш район, і вони разом з Національним парком надававатимуть рекреаційні послуги, чим допоможуть утримувати в належному стані заповідник", - зазначив очільник райдержадміністрації.

Як повідомили УКРІНФОРМу в Держлісагентстві України, Національний природний парк "Гомільшанські ліси" розташований у центрі Харківської області, на території Зміївського району, і займає площу 14 тис. 314,8 га.

Заповідник створено з метою збереження, відтворення та раціонального використання унікальних та типових природних комплексів басейну річки Сіверський Донець, характерних для Лівобережного Лісостепу.

Валерій Барський, ukrinform.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!