Інспектора Ужанського НПП притягають до кримінальної відповідальності

Закарпатський міжрайонний природоохоронний прокурор Михайло Погоріляк порушив кримінальну справу відносно інспектора Костринського ПНДВ Ужанського Національного природного парку Б. за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч. 3 ст. 364, ч.1 ст.366 КК України).

З'ясувалося, що у серпні 2010 року вказаний інспектор здійснив відвід дерев у Костринському природоохоронному науково – дослідному відділенні (ПНДВ) для вибірково - санітарної рубки на площі 2,5 га занизивши при цьому кількість дерев породи ялина з 33 шт. до 18 шт.

Відтак, зловживаючи службовим становищем, лісоохоронець провів незаконну рубку дерев породи ялина, не зазначених у матеріалах відводу, у кількості 16 штук, два дерева породи бук, одного явора та однієї черешні.

Після цього, підробив акт огляду місць заготівлі деревини, інших продуктів лісу та використання корисних властивостей лісу, в якому зазначив, що лісосіка рубкою пройдена, стан лісосіки задовільний, не зазначивши при цьому самовільну рубку дерев.

Внаслідок незаконних дій інспектора державним інтересам завдано матеріальну шкоди на суму понад 55 тис. грн.

Проведення досудового слідства по кримінальній справі проводить Закарпатська міжрайонна природоохоронна прокуратура.

Джерело: goloskarpat.info

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!