До пожеж на Херсонщині призвело недбальство – прокуратура

До пожеж на Херсонщині призвело недбальство - прокуратура

До пожеж у Корсунському і Великокопанівському лісництвах на Херсонщині, що завдали державі збитків на загальну суму понад 20,5 мільйона гривень, призвело службове недбальство майстра лісу.

"Херсонською міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу проти майстра лісу Корсунського лісництва за фактом неналежного виконання своїх службових обов'язків, що завдало значної шкоди державним інтересам. Дослідчою перевіркою встановлено, що вказаний працівник, знаючи, що місцем постійного випасу худоби пастухами є територія Корсунського лісництва, безпідставно не складав протоколи про притягнення їх до адміністративної відповідальності та не вжив необхідних заходів щодо недопущення громадян на територію лісництва в пожежонебезпечний період", - зазначили в прес-службі.

За інформацією прокуратури, 9 серпня майстер лісу не вийшов на обхід. Через це внаслідок необережного поводження з вогнем одним із пастухів виникла лісова пожежа, що поширилася на площу в 1000 гектарів, з них 500 гектарів - верхова пожежа. Державним інтересам заавдано шкоди на суму понад 20,5 млн грн.

Окрім цього, за результатами проведених перевірок Херсонською міжрайонною прокуратурою внесено 5 подань про усунення порушень вимог Лісового кодексу України, Закону України "Про пожежну безпеку", Правил пожежної безпеки у лісах - до Новокаховської міської ради, Дніпрянської селищної ради, ДП "Цюрупинське ЛМГ", ДП "Каховське ЛГ", ДП "Голопристанське ЛМГ".

Як повідомляло агентство, 9 серпня на Херсонщині на території Корсунського лісництва (Цюрупинське лісомисливське господарство) та Великокопанівського лісництва (Великокопанівське лісомисливське господарство) виникли лісові пожежі. На гасінні цих пожеж були задіяні близько 2 тисяч осіб - працівників МНС, військовослужбовців, працівників лісового господарства, правоохоронців, залізничників та місцевих мешканців. Було також залучено додаткові сили і засоби з АР Крим, Миколаївської, Запорізької, Одеської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Вінницької, Полтавської та Черкаської областей.

Згідно з офіційною інформацією, причиною цих пожеж став підпал.

Валерій Староселець, newsar.ukrinform.com

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!