На Херсонщині зникають ліси

З середини жовтня по кінець грудня 2010 лісовий фонд Херсонської області скоротився на третину - з 221,7 тис. Га до 146, 7 тис. га.

Про це можна дізнатися, зіставивши письмову відповідь Херсонської ОДА (які посилаються на дані Лісового Кадастру за станом на 01.01.2011 р) і дані обласної програми «Ліси Херсонщини 2010-2015» (прийнятої рішенням сесії обласної ради № 1458 від 21.10.10 р ).

1423829096_2

На Херсонщині активно "пиляють" ліси

В той же час, в Цюрупининському районі триває активна громадська кампанія проти масштабної вирубки лісів під виглядом санітарних рубок та банального розкрадання деревини.

Довідка

Цюрупинський ліс - найбільший штучний ліс у світі, пам'ятка природи. Його висадили люди, щоб зупиняти піски і зробити території придатними для життя.

За матеріалами khersonline.net та інтернет-сторінки ініціативи на захист Цюрупинського лісу - "Ліс людей"

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!