Чи побільшає в Україні заповідників?

Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області готує проект розширення території Ічнянського національного природного парку, з наданням земель площею 2486,8 га парку в постійне користування.

Про це повідомив голова Чернігівської обласної організації Партії зелених України Леонід Бурковський з посиланням на матеріали колегії природоохоронного відомства.

"Проект готується на виконання Указу Президента України від 03.12.2008 № 1129 "Про розширення мережі та територій національних природних парків та інших природно-заповідних об’єктів", - сказав він.

Під час колегії фахівці повідомили, що минулого року Держуправління брало участь в обстеженні лісових насаджень на територіях об’єктів природно-заповідного фонду на площі близько 3 тисяч гектарів.

Управління веде роботи з підготовки проекту створення національного природного парку "Дніпровсько-Деснянське міжріччя". А також продовжує визначати території, перспективні для створення заповідників.

Зокрема, спеціалісти доопрацювали проект рішення обласної ради про створення іхтіологічного заказника місцевого значення «Лісконоги». Одержали лист-погодження на створення заповідного об’єкту від Новгород-Сіверської райдержадміністрації та Головного державного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства в Чернігівській області.

Держуправління розглянуло та погодило клопотання щодо створення ботанічних заказників місцевого значення "Лосинівське" (Ніжинський р-н) та "Сухоліски" (Прилуцький р-н).

Іде розробка проекту створення ботанічного заказника "Кулишеві луги" (Варвинський р-н).

"Чиновники рапортують про розробку проектів та майбутні заповідники. Проте коли вони будуть створені і захистять рослини і тварин Чернігівщини - невідомо", - підсумував Леонід Бурковський.

Джерело: www.greenparty.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!