Анонс виставки «Острів Жуків – спадщина майбутніх поколінь»

6-13 березня 2008 року проходитиме художня виставка «Острів Жуків – спадщина майбутніх поколінь» у Київському міському будинку природи за адресою: м. Київ, вул. Рогнідинська, 3.

Виставка організована за сприяння Постійної комісії Київради з питань екологічної політики та Всеукраїнської громадської організації «Жива планета» за участю українських художників: Олександра Дорошенка, Олени Леус, Валерія Сюрхи, Сергія Позняка, Владислава Метьолкіна, Панаса Тітенка.

Захід проводиться на захист унікального природного куточка Києва – ландшафтного заказника «Острів Жуків», що опинився під загрозою знищення.Заказник «Острів Жуків» є об'єктом природно-заповідного фонду, безпосередньою частиною Національної екологічної мережі України, а також частиною Дніпровського екологічного коридору національного та загальноєвропейського значення. Острів зберігає практично незмінний вигляд ще з часів Київської Русі, являючи собою типову ділянку природного заплавного ландшафту долини Дніпра, де зустрічаються рідкісні тварини та рослини, занесені до Червоної книги.

Не зважаючи на це, 22 серпня 2007 року рішенням Київської міської ради №162/1996 площу заказника «Острів Жуків» було «уточнено». Насправді, під виглядом «уточнення» площі, її скоротили в 9 разів – з 1630 га до 196 га. За неофіційними даними, територія, що втратила заповідний статус тепер буде передана приватним власникам і забудована елітним житлом.

Подібне ставлення до унікальних ділянок дикої природи, які ще залишились на окраїнах м. Києва, є проявом екологічного невігластва, та нехтування вимогами, як національного так і міжнародного права.

Яка доля осторова Жукова сьогодні?

На це питання дадуть відповідь 6 березня об 11:30 на прес-конференції присвяченій відкриттю художньої виставки ініціатори та гості заходу:

Голова Постійної комісії Київради з питань екологічної політики – Анатолій Коваленко

Президент Всеукраїнської громадської організації «Жива планета» - Світлана Берзіна

Представники Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, Державної екологічної інспекції України та громадських організацій

Поряд з фотовиставкою буде представлена і фотовиставка, організована Молодіжним відділенням Національного екологічного центру України, де будуть представлені фотографії Олексія Василюка, Дарї Іноземцевої та Анатолія Заїки.

Також буде проводитись збір підписів на захист Жукова острова.

Акредитація журналістів здійснюється за тел.: 332-84-08, (067) 587-78-61
Контактна особа – Ігор Коваль

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!