Анонс: „Ні!” – висотці над Аскольдовою могилою

В суботу, 19 квітня о 13.30 відбудеться протестна хода, що поєднає дві абсурдні забудови – скандально відомий будинок на Грушевського, 9а та забудову в Аскольдовому провулку. Збір учасників акції – біля входу в Маріїнський парк з боку метро „Асренальна". Близько 14.00 подія увінчається театралізованим дійством біля Палацу дітей та юнацтва на вул. Мазепи (Січневого повстання).
Там почалося будівництво 18-поверхової висотки – монстра, що порушить ландшафт схилів Дніпра, зруйнує вид на унікальну пам'ятку – Києво-Печерську Лавру. Запланована забудова вражає своїми масштабами і завдасть Києву ще більшої шкоди ніж „монстр" на Грушевського, 9а, будівництво якого обіцяв не допустити В.Ющенко до обрання на посаду Президента. Зауважимо, що Україна вже ратифікувала Європейську ландшафтну конвенцію. Згідно з цим документом, ландшафт є ключовим елементом добробуту людини і суспільства, відіграє важливу роль у культурній, екологічній, природоохоронній та соціальній сферах. Однак очевидно, що у житті чиновників та бізнесовців, причетних до цього варварського будівництва, важливу роль відіграють лише надприбутки.

Крім того, будівництво багатоповерхівки з підземним паркінгом на схилі загрожує зсувом, в той час як безпосередньо внизу розташовані Аскольдова могила, пам'ятник апостолу Андрію та меморіал жертвам голодомору 1932-1933 рр.

Забудова ведеться впритул до найстарішого в Києві дитячого садка, директора якого було знято з посади для усунення перешкод з її боку.

5 квітня було проведено першу, попереджувальну акцію на цьому місці. На дніпровському схилі спалахнули вогненні літери «НІ ВИСОТЦІ». Цієї суботи ми починаємо повномасштабну протестну кампанію.

------

Використання на акції символіки будь-якої партії чи громадської організації є неприпустимим, так само як передвиборча агітація у будь-якій формі.

------
Організатор акції – ініціативна група «Збережи Старий Київ». Ініціатива виникла у вересні 2007 р. Метою її діяльності є боротьба з незаконними забудовами, що загрожують зовнішньому вигляду міста та здоров'ю і власності громадян. До нас непричетна жодна політична сила, фінансування всіх акцій здійснюється за рахунок активістів.

Контакти: 8-050-944-39-13 (Інна), 8-067-467-62-53 (Ігор)

Адреса в інтернеті: http://community.livejournal.com/saveoldkyiv/profile

http://community.livejournal.com/saveoldkyiv/133524.html?mode=reply

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!