У січні-вересні цього року прокурори Львівської області порушили 29 кримінальних справ у сфері охорони лісових ресурсів

Прокуратура Львівської області розслідує кримінальну справу щодо начальника сектору служби боротьби з економічною злочинністю одного з районів області, який одержав хабара в сумі 300 доларів США за те, щоб не проводити перевірок законності функціонування пилорами у одному з районів Львівщини. Про це сьогодні, 12 вересня, під час брифінгу повідомив прокурор Львівської області Олексій Баганець.

Як розповів Олексій Баганець, після паводку, що стався на території Львівщини 23-27 липня, прокуратура провела перевірку діяльності лісопильних підприємств. За результатами перевірки, менше як за місяць, було припинено діяльність 12 лісопильних підприємств.

Зараз прокуратура проводить перевірку регіонального управління Держгірпромнагляду та ВАТ «Львівобленерго» на предмет законності надання ними відповідних дозволів на початок роботи лісопильним підприємствам області. Адже, стверджує прокурор, багато дозволів надають об’єктам, які ще не введено в експлуатацію.

«Зокрема, за час перевірки тільки в Старосамбірському районі за позовом прокурора рішеннями суду конфісковано 7 пилорам, розглядається ще 8 таких позовів. Та зазвичай суди не конфісковують пилорами, а зазвичай накладають штраф у розмірі 100 грн», – розповів Баганець.

Крім того, прокуратурою виявлено багато фактів самовільної вирубки лісу. Прокурором Стросамбірського району 18 серпня порушено кримінальну справу щодо службовця одного з державних підприємств Старого Самбора, який допустив самовільну вирубку лісу, чим нанесено шкоди державі на 130 тис. грн. А 19 серпня порушено кримінальну справу проти керівника спільного українсько-польського підприємства, який дав незаконну вказівку своїм працівникам здійснити вирубку дерев на ділянці Сколівського міського лісгоспу, чим заподіяно матеріальну шкоду державі на суму майже 200 тис. грн.

За фактом недбалості службових осіб Сколівського лісгоспу прокурором Сколівського району порушено кримінальну справу, оскільки службовці при формуванні лісосічного фонду не провели щорічної індексації нормативів збору за спеціальне використання земельних ресурсів, чим нанесено шкоди державі у сумі понад 100 тис. грн.

Загалом, у січні-вересні цього року прокурорами Львівської області було порушено 29 кримінальних справ у сфері охорони лісових ресурсів. Крім того 5 кримінальних справ – за фактом незаконного експорту деревини за кордон.

zik.com.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!