Знову горів Ялтинський заповідник

4 серпня, об 11:00 Міністерство надзвичайних ситуацій ліквідував пожежу лісової підстилки в районі гори Лопата в Ялтинському гірничо-лісовому природному заповіднику на півдні Криму. Про це сказано в повідомленні головкомі управління МНС в регіоні.

Площа пожежі становила 10,3 га. МНС зазначило, що її гасіння ускладнювали скеляста місцевість і вітер швидкістю до 20 м/с.

Загоряння сталося недалеко від того місця, де в кінці червня згоріли 8 га лісу.

0,6 га лісу загорілися в першій половині дня 30 липня, потім вітер став розносити вогонь територією заповідника. 1 серпня пожежу було локалізовано. Співробітники міліції порушили кримінальну справу за фактом підпалу. Підозрюються дві людини, одну з них затримано.

Нагадаємо, наприкінці червня лісники і бійці МНС боролися з пожежею у Ялтинському природному заповіднику чотири дні. Пожежа почалася 26 червня, коли блискавка влучила в дерево, воно загорілося, і вогонь поширився на лісову підстилку. До ранку 27 червня горіли 2 га, до вечора площа пожежі становила 3 га, при цьому нових осередків загоряння не було. До ранку 28 червня сильний вітер розніс вогонь на площу 8 га. 29 червня близько 12:00 пожежа була локалізована.

За повідомленням ukranews.com, gazeta.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!