На Сумщині врятували лісовий заказник національного значення від пожежі

На Сумщині врятували лісовий заказник національного значення від пожежіБезконтрольне спалювання торішньої трави на полі ледь не призвело до пожежі в лісовому заказнику , який знаходиться в Шосткинському районі. Інспектор дозвільної системи і еколог , що опинилися поблизу , загасили пожежу разом з місцевим населенням.

У цей день інспектор дозвільної системи Ігор Ляшенко разом з екологом державної екологічної інспекції Володимиром Дзюбою були в рейді з виявлення браконьєрів , що полюють на пернату дичину. Біля одного з сіл Шосткинського району , в полі, вони побачили пожежу , горіла суха трава . Під'їхавши ближче , вони зрозуміли , що вогонь швидко поширюється в бік лісового заказника національного значення. 

Не гаючи ні хвилини , вони почали гасити пожежу підручними засобами , але вогонь не відступав . « По мобільному ми зв'язалися з керівництвом району та попросили допомогу», - розповідає Ігор Ляшенко. Через кілька хвилин , п'ять місцевих жителів вже допомагали їм гасити пожежу. Спільними зусиллями вогонь приборкали , він не встиг дістатися лісу.

За словами екологів , якби вогонь перекинувся на дерева , це могло завдати значної шкоди місцевій екології .

Сьогодні за цим фактом правоохоронці проводять перевірку.

Джерело: dancor.sumy.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!