Селяни перекривали дорогу лісовозам, але не змогли врятувати ліс

Жителі села Руда Кам’янка-Бузького району, що на Львівщині, обурені повальною вирубкою їхнього лісу. Люди уже і пікети влаштовували, і дорогу перекривали, та все даремно — від соснового лісу залишаються самі пеньки. Селяни стверджують, що “Галсільліс” має документи лише на санітарну вирубку, а вирізає все під чисту. Кажуть, серце крається, коли бачать, що багаторічні сосни, під якими вони збирали гриби, лежать порізані. При чому про вирубку лісу сільська громада дізналась лише тоді, коли побачила лісовози — жодних громадських слухань не було.

Тим часом і сільська, і районна рада каже, що “Галсільліс” має повне право вирубувати дерева. “Ми перевіряли документи. Це планова рубка, жодних порушень немає”, – каже голова Кам’янка-Бузької районної ради Василь Ковтало.

“Зрозуміло, що людям не подобається, що дерева вирубують. Але що можемо вдіяти — вони мають лісорубний квиток на три гектари лісу, – каже голова Прибужанської сільської ради Юрій Кравець. – Зараз йде прибирання території, на якій проходила рубка. Нам пообіцяли, що до 20 травня насадять молоді деревця на місці вирубаних. Які саме породи будуть, не знаємо — ми ж не фахівці. Але стежитимемо, щоб усе, що вони зобов’язались зробити, було виконаним”.

Аби задобрити селян лісоруби начебто пообіцяли їм допомогти з деревом на ремонт церкви та відремонтувати шматок дороги, яку зруйнували лісовози.

Утім, люди сумніваються, що отримають обіцяне. Кажуть, що уже чути бензопили в іншому місці. Якщо так піде, то перед тим, як шукати гриби, доведеться спочатку шукати дерева.

Джерело: wz.lviv.ua

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!