Не можна продавати «червонокнижні» квіти, навіть якщо вони виросли у вас в саду! – Держекоінспекція

У рамках проведення на Львівщині операції «Первоцвіт» здійснено перевірки 13 потенційних місць збору ранньоквітучих видів рослин та понад 20 місць їх можливої реалізації. Більшість перевірок місць можливої реалізації проведено з залученням працівників УМВС у Львівській області, перевірок місць можливої заготівлі – з працівниками лісової охорони. Про це сьогодні, 18 березня, повідомив в.о. начальника Державної екологічної інспекції у Львівській області О. Ягоцький.

Більшість громадян знають, що не можна знищувати види рослин, занесених до Червоної Книги України, проте не кожен знає, що не можна продавати «червонокнижні» види рослин, навіть якщо вони вирощені на власній присадибній ділянці чи у садку.

Порушення порядку продажу квітів часто здійснюються неповнолітніми, особливо на узбіччях доріг. Звертаємо увагу батьків: ці дії є протиправними та можуть стати причиною травматизму дітей, особливо у вечірній час.

На порушників природоохоронного законодавства складено 14 протоколів, частина яких у відповідності до вимог Кодексу України про адміністративні порушення передана для розгляду у місцеві суди.

Довідка

Найбільш резонансною справою було вилучення напередодні Дня всіх закоханих, 13 лютого, на залізничному вокзалі м. Львова партію з 10 тисяч квіток шафрана Гейфеля. Працівники Держекоінспекції в Львівській області спільно з працівниками управління по боротьбі з економічними злочинами та представниками громадськості затримали мешканця с. Ком’яни Закарпатської області Зана Василя. У нього вилучили коробки з букетами квітів шафрану Гейфеля, які були вирвані разом з цибулинами. Нараховано шкоду, нанесену довкіллю у розмірі 120 тис. грн.

ЗІК

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!