Чи можливий екологічний бізнес?

Український фінансово-промисловий концерн та науково-інформаційний центр "Екологія. Жінка. Світ."  запрошують журналістів та інших зацікавлених людей взяти участь у прес-конференції на тему: Чи можливий екологічний бізнес?

   Кілька років тому Севастополь на кілька днів лишився без питної води. Причиною катаклізму стали синьо-зелені водорості зі ставка-відстійника, які вступили в реакцію з хлорованою водою в системі водопостачання, отруївши її хлорорганікою. Це пам’ятає багато хто. Однак мало хто нині знає, що кожен з нас мимоволі є співучасником злочину, який призводить до подібних катастроф, адже головним стимулом для розмноження синьо-зелених водоростей є фосфати, які є основним компонентом пральних порошків і, потрапляючи у воду, стають добривом для цих мікроорганізмів.

   В багатьох країнах Європи та США ще років двадцять тому почали переходити на випуск безфосфатних пральних порошків. У нас же прилавки супермаркетів завалені виключно фосфатовмісним товаром. Більше того – міжнародні корпорації свідомо створюють такі ситуації, щоб не допустити екологічно чистих конкурентів на український ринок. А між тим, науковці попереджають, що запасів питної води в Україні може вистачити заледве на 20 років.

   Де ж вихід? Він існує – нині в Україні розроблена унікальна технологія виробництва прального порошку на основі природного кристалу мінералу трона, відомого іще 5 тисяч років тому як одного з елементів бальзамування єгипетських фараонів. Однак, держава не надто переймається проблемами впровадження цих екологічно чистих технологій. Що ж робити: в черговий раз продати технологію за кордон і потім звідти закуповувати товар, переплачуючи в кілька разів? Чи спробувати власними силами виправити ситуацію?

    У прес-конференції візьмуть участь:

1. Гуленок Юрій Борисович – перший заступник Генерального директора Українського фінансово-промислового концерну «УФПК»;

2. Михайленко Поліна Михайлівна – керівник Науково-інформаційного центру "Екологія. Жінка. Світ.", кандидат біологічних наук; завідуюча лабораториєю інформаційно-аналітичних технологій Інституту експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького НАН України;

3. Волощенко Олег Гнатович – завідуючий лабораторією гігієни полімерів, нових хімічних матеріалів та препаратів для населення Інституту гігієни та медичної екології ім. Марзеєва, член Президії «Українського наукового товариства гігієністів»;

4. Шлумукова Олена Ростиславівна – головний спеціаліст Департамента стратегічного планування Міністерства охорони довкілля.

Чекаємо на вас

    5 грудня об 11 год.

    в конференц-залі Інституту «Республіка»

    (вул. Антоновича (Горького), 12 б)

    Довідки та докладніша інформація за тел. 8-050-44-77-651 (Гуленок Юрій Борисович) та 8-050-681-39-21 (Позняк-Хоменко Наталка)

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!