Звернення громади села Стара Збур’ївка до владних та силових структур, засобів масової інформації та до всіх небайдужих людей

Ми, громадяни України, члени Старозбур'ївської сільської громади, усвідомлюючи свою відповідальність перед нащадками за долю села, створюємо постійно діючий "НАРОДНИЙ КОМІТЕТ САМООБОРОНИ СТАРОЇ ЗБУР'ЇВКИ".

Те, що відбувається на наших землях, не може залишати нас байдужими, ми не можемо змиритись з тим цинічним свавіллям, яке творять у нас чиновники районного та обласного рівнів.

На наші чисельні колективні звернення, листи депутатів та членів виконкому сільської ради, ніхто належним чином не реагує: відповідей або просто немає або йдуть звичайні відписки, переадресація в обласну прокуратуру, на яку ми і скаржились. В цій державі, нажаль, представникам влади немає ніякого діла, як розкрадається національне багатство - мабуть тому, що вони його й розкрадають. Органи прокуратури, які повинні захищати інтереси громадян, самі займаються земельним дерибаном.

Голова Голопристанської районної державної адміністрації О.Онопріенко, колишній голова РДА В.Пеньковський, начальник районного відділу земельних ресурсів А.Лепесій під прикриттям районного прокурора А.Біленця та обласного В.Чернікова протягом останнього року протизаконно, з корисних мотивів, роздавали земельні ділянки на березі Збур'ївського лиману у розмірі 1-2 га із земель запасу на території Старозбур'ївської сільської ради особам, наближеним (родичам) до високопосадовців обласного та районного рівнів - нібито для ведення особистих селянських господарств. Сільську раду навіть не поставили до відома. Значна частина земельних ділянок взагалі оформлювалась на підставних осіб - простих людей, які взагалі не знають, що набули у власність великі земельні ділянки.

Виділені протизаконно безкоштовні землі напрочуд швидко змінювали своє цільове призначення і відразу виставлялись на продаж. На даний час триває розпродаж старозбур'ївської землі за ціною 200 тис. доларів за гектар. За такою схемою в Голопристанському районі було вкрадено вздовж Збур'ївського та Дніпровського лиманів всього 286 га землі. Дев'яносто відсотків якої вже продано третім особам, тому є незаперечні підтвердження. Та за всю історію України не траплялось випадків, щоб землю отриману від держави безкоштовно для ведення особистого господарства дозволялось перепродувати за великі гроші і класти їх у власну кишеню.

Ще у лютому матеріалі по цих фактах передавались у прокуратуру, але реакції - нуль. Внаслідок того, що громадськість підняла дуже гостро питання і воно почало звучати на обласному та державному рівнях, прокурор області, під тиском обставин, був змушений внести протест (на злодієві і шапка горить!) на дії райдержадміністрації (а де ж раніше був!!!). Але виявилось, що протест - це "чистої води" окозамилювання. Протест ігнорується, прокуратура ніяких заходів не вживає, а землі продовжують протизаконно забудовувати та розпродавати.

Коли наш сільський голова Віктор Маруняк, ще у минулому році, категорично виступив проти земельного "дерибану", то йому стали погрожувати розправою. І першим тут був прокурор Голопристанського району А.Біленець. Спочатку він натякав Маруняку, щоб той "угомонився", а потім, побачивши, що це на сільську голову не діє, надумав (а, скоріше всього, діючи за розпорядженням свого шефа В.Чернікова) сфабрикувати справу проти сільського голови. Для цього прокурор навіть "тиснув" на депутатів сільської ради, які готові це підтвердити. Але з цього нічого не вийшло і тоді у березні (вже цього року) порушили кримінальну справу. Ми переконані, що ця справа "шита білими нитками". Ну який з нашого Маруняка "хабарник", ви б бачили, що він нажив! Тому й вибрали його у 2006 році головою сільради, що раніше не наживався за рахунок інших, і ніколи не збирався цього робити.

Таким чином керівництво районної державної адміністрації, районний прокурор А.Біленець, обласний В.Черніков, самі вкравши у народу десятки мільйонів доларів через земельні махінації, організували за допомогою УБОЗу очевидну, грубу провокацію хабара в 10 тис грн. проти нашого сільського голови Віктора Маруняка, порушили кримінальну справу та нищать його далі.

Сільського голову обирають люди, які його знають і довіряють йому. Чиновники адміністрації та прокурори отримують свої посади від інших чиновників, і не завжди їм відповідають.

Таким ставленням до громади: бездіяльністю, цинізмом, намаганням вкрасти все, що можна, розправами влада змушує нас захищатись від тих хто повинен нас захищати. Ми відчуваємо себе жителями окупованої території, окупованої "крутими" начальниками. Ми створюємо "Народний комітет самооборони Старої Збур'ївки" та починаємо діяти. Подальші наші дії будуть носити більш адекватний та рішучий характер, лише таким чином, сподіваємось, ми зможемо звернути увагу нашої та міжнародної спільноти на протизаконні дії корумпованої влади, неспроможної захистити інтереси громади і чесну людину.

"Народний комітет самооборони Старої Збур'ївки", 27.07.08.

КОНТАКТИ:
Екологічна група "Печеніги" (Харків):
Сергій Шапаренко, тел. (066) 387-46-81 pechenegy at rambler.ru

Підготовлено ЕкГ "Печеніги", членом Міжнародного соціально-екологічного Союзу.

 
Автор

Природа України – це спроба створити унікальний інтернет-ресурс, який би став епіцентром інформаційного середовища у сфері охорони природи та екології; виконував би роль головного новинарного та енциклопедичного джерела для всіх, хто небайдужий до своєї рідної української природи та землі; об’єднав би усіх зацікавлених та задіяних у сфері охорони довкілля у своєрідну соціальну мережу та став би осередком проведення всеукраїнських кампаній на захист природи ...далі



Приєднуйтесь!